Skuru i ny storseger

Mathilda Lundström. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Noll och intet hotar tättrion i SHE. Skuru började bländande borta mot VästeråsIrsta och släppte aldrig in seriefyran i matchen. – Vi gör många målvaktsräddningar, enkla kontringar och ett lugnt anfallsspel, förklarade Mathilda Lundström starten som var lika med seger, 31–21.

Rycket kom per omgående, Skuru försvann från sina motståndare i målprotokollet.

Låt vara att Rebecca Nilsson och Irma Schjött utkämpade en spännande målvaktsmatch inledningsvis. Det var större skillnad mellan utespelarna i respektive lag.

Skuru gick metodiskt till väga, Jennie Linnéll tog in hela synfältet innan de sekundsnabba besluten och öppnande passningarna. VästeråsIrsta hade svårt att få fast bollen för lugn och ro i offensiven medan gästerna kunde det där med att stöta och falla i försvaret.

Mathilda Lundström sprang in en del av Skurus mål. Hanna Åhlén (sju mål) behöll farten och schvung i skottarmen även efter den första försvarskontakten. Det stod 7–0 innan VästeråsIrsta fick en syl i vädret.

Ni skapar otroligt mycket med ert höga bolltempo?

– Ja, vi släpper boll i rätt lägen, drar på oss två spelare och då kommer någon annan att vara fri, sade Lundström efteråt.

Högersexan gjorde sex mål, totalt 20 på de fyra matcherna efter EM där hon gjorde gemensam sak med blågult i Frankrike.

– Man får otrolig erfarenhet av att vara med där, mycket som man kan ta med sig tillbaka.

Ridån föll tidigt, VästeråsIrsta hade sin sista utpost som enda garanti för att siffrorna inte skulle bli ännu större. Med Ellenor Åström Nilsson på planen fick hemmalaget lite bättre värdering i läget och till slut ordning på inspelen till linjen.

Det balanserade målflödet. Skuru hade dock asfalterat anfallsvägarna, fick in friskt blod i Daniela de Jong och behöll sju måls marginal i paus.

– Bra försvarsspel, bra samarbete med målvakten. Så vinner vi de flesta matcher och även idag, sade Lundström.

Andra halvlek blev en transportsträcka, Skuru vann även den med tre bollar.

VästeråsIrsta–Skuru IK 21–31 (10–17)
Matchprotokoll >>
Tabell >>