Skövdes kapten slutar efter slutspelet

Malin Larsson. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

Skövde HF:s kapten Malin Larsson har bestämt sig – det här slutspelet blir hennes sista på elitnivå. Det innebär att kvällens hemmamatch mot H65 Höör kan bli hennes sista.

– Jag ska gör allt för att det inte ska bli så. Just nu är jag mest sjukt taggad på att vända matchserien, säger hon till Svenskhandboll.se

Första matchen slutade med vinst med sju mål (22-15) för Höör som går som tåget för tillfället. Hemma i Skövde har man analyserat vad som gick fel i första matchen och hur man ska vända serien.

– Det är framförallt anfallsspelet vi behöver förbättra, 15 mål är förstås för lite och vi behöver få upp farten i spelet. När vi gör misstag är de duktiga på att kontra, men med tanke på alla kontringarna vi släppte in gör de ändå rätt så få mål och det har vi tagit med oss.

Lite jävlar anamma är det som behövs också, tror Larsson, som alltså laddar upp inför vad som kan bli hennes sista match på elitnivå.

Ett oåterkalleligt adjö? frågar Svenskhandboll.se

– Ja, nu får det vara nog. Jag har hållit på länge, så det känns naturligt att lägga av. Jag är extra taggad på varje träning och match och vill klämma ur det sista. Men sen blir det ingen handboll, jag ska satsa på mitt arbete, säger 27-åringen med ekonomjobb.

Trots sin relativt ringa ålder har 27-åringen hunnit med mycket på handbollsplanen och varit en starkt bidragande orsak till Skövde HF:s framgångar på 2010-talet. Hon är den bästa slutspelsmålskytten för Skövde sammanlagt de fem senaste åren men i år har hon hoppat runt på positioner och framförallt använts som playmaker.
Det är fördelen med rutin, menar hon, att man kan växla runt där det behövs.

Hur drar du annars nytta av all din erfarenhet? frågar Svenskhandboll.se

– Jag har varit med om så många olika situationer och vet framförallt att matcherna inte är slut förrän det har gått 60 minuter.

SLUTSPELSMÅL FÖR SKÖVDE HF FRÅN 2011/12
Malin Larsson, 92 st
Maja Eriksson, 91 st
Anna-Maria Johansson, 79 st
Mikaela Johansson, 53 st
Julia Ehn, 40 st
Sara Johansson, 35 st
Michaela Ek, 32 st

Länk till hela intervjun med Malin Larsson på Svenskhandboll.se