Skövdes Emma Wahlström blir Hallbylån

Emma Wahlström. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Skövde HF spelar SHE-handboll i Kungälv under lördagen. För U-landslagsspelaren Emma Wahlström gäller dock andra planer. – Jag är inte med. Under uppehållet kommer jag att vara utlånad till Hallby, säger hon till Handbollskanalen.

Wahlström har sex mål och nio assist på höstens ligamatcher. Sammantaget har minuterna blivit för få för att hon ska känna sig bekväm i konkurrensen.

– Jag har inte fått spela så mycket som jag tycker är bra i Skövde. Sen fick jag ett erbjudande från vår tränare, de (Hallby) hade hört av sig till oss, säger hon och laddar för det tillfälliga klubbytet.

Jönköpingslaget som har två knäskadade spelare på skadelistan står till tjänst med en ledig plats i kedjan under fyra matcher i november och december.

– Vi hoppas kunna hjälpa till med en bra miljö, säger Hallbytränaren Joachim Löfstedt och ordar vidare om Wahlströms kapacitet.

– En spelskicklig niometersspelare, hennes styrka är spelförståelse och explosivitet. Vi har förhoppningar att hon både ska klara av sin spelare och hålla i vissa spel.

SHF har registrerat övergången. Wahlström tränar i ny omgivning från och med onsdag och är aktuell för spel mot Kristianstad den 26 november.

– Självklart är det en omställning, men det är ganska nära hem och jag kan också träna här hemma i Skövde, säger hon.

Söker du mer än speltid?

– Ja, jag känner väl att jag tappat lite självförtroende. Med lite mer matcher och ansvar ska det förhoppningsvis bli bättre, fortsätter niometaren.

I slutändan kan det också komma något gott för moderklubben Skövde HF av utbytet. Där gör Wahlström sin tredje säsong, utöver landslagsuppdragen med U18-EM ifjor och U19-VM i somras.

Den närmaste månaden prövar 19-åringen nivån hos serieledaren i Allsvenskan.

– Det blir en förändring så klart. Samtidigt har jag spelat i division ett tidigare och kvalat med Skövde, så jag vet lite om hur tufft det blir, säger hon till Handbollskanalen.