Skövde värvar Ida Vium från danskt ligalag

Rasmus Poulsen och Skövde laddar upp i Annliz Cup. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Dansk närvaro i lagledningen gör det lättare att överblicka marknaden västerut för nyförvärv. Skövde HF plockar in målvakten Ida Vium, närmast från Ringkøbing, till nästa säsong.

I förra veckan gjorde Skövde klart med högernian Louise Søndergaard.

Rasmus Poulsen lär ha haft ett finger med i spelet även vid det klubbytet. Nu ansluter 23-åriga Vium, bekant med Skövdetränaren sedan den gemensamma tiden i TTH Holstebro.

– Vi får en person som är extremt professionell och ambitiös. Hon kommer från en av de bästa utvecklingsmiljöerna i TTH Holstebro. Hon har flera års erfarenhet från den högsta serien i Danmark med många ungdomslandslagsmatcher och slutspel i bagaget, säger Poulsen till klubbens hemsida och fortsätter:

– Tyvärr blev det inte mycket speltid för Ida under föregående säsong då Ida fick en hjärnskakning tidigt under säsongen 2018 – 2019, men är tillbaka 100 procent nu. Vi hjälper henne komma tillbaka till sin gamla nivå och vidareutvecklar hennes stora potential.

Ida Vium har skrivit på för två år i sin nya klubb.

– Jag valde Skövde HF, för jag tycker deras framtidsvision låter väldigt spännande. Det är en vision som jag kan se mig själv och där jag känner att jag kan bidra mycket både handboll och personlighet, säger hon till hemsidan.

Länk: Ida, förstärker målvaktsteamet i Skövde HF