Skövde revanscherade sig i dramatiskt derby mot Skara

Julia Ehn. Foto (arkiv): Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Före jul åkte Skara till Skövde och körde över hemmalaget med elva mål. Igår var det på väg att bli en ny lila seger, men Skövde vände matchen de sista tio minuterna och avgjorde på Ehn-straff med sex sekunder kvar till 22-21 (12-14). 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Hela 1100 personer hade tagit sig till Idrottshallen i Skara för att se derbyt mellan det lila hemmalaget och gästerna från Skövde. Och i första halvlek såg det bra ut för 8:e placerade Skara mot nian Skövde.

Efter 20 minuter hade hemmalaget vänt underläge 4-6 till ledning med 11-7 genom Sofia Berndtsson. Skövde var dock svårskakade i matchen och kom tillbaka till 12-14 innan visslan gick.

I den andra halvleken skulle dramatiken vridas upp några grader till. Skara fortsatte att hålla i matchen och lagets bäste målskytt för kvällen, Sara Johansson (7 mål), satte 21-19 till hemmalaget med tio minuter kvar. Då tog det stopp för hemmalaget.

Hanna Edvardsson i Skövdemålet är tillbaka efter sin knäskada och hon stängde fullkomligt igen i slutet. Samtidigt som Skara inte fick in några mål framåt hittade Skövde både reducering och kvittering. Och så ledning.

Med sex sekunder kvar blåste domarna straff för Skövde. Julia Ehn stegade upp och sköt säkert in straffen i krysset och jublade hem hela derbysegern för Skövde. Ett välbehövligt andrum för laget som förlorat fyra raka matcher.

I och med segern gick Skövde även om Skara i tabellen med tio poäng mot nio.

Matchprotokoll >>

Tabellen >> 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here