Skövde HF värvar in danska målvaktstalangen

Josephine Nordström Foto: Skövde HF

Det är spelavbrott i SHE men långt ifrån köpstopp inför nästa säsong. Det tar Skövde HF vara på och gör en spännande värvning av målvaktstalangen Josephine Nordström från danska Viborg, det skriver Skövde HF på sin hemsida.

En intressant värvning är i hamn för Skövde HF inför säsongen 2020/2021. 21-årige Josephine Nordström var nämligen del av den duo som utsågs till det starkaste målvaktsparet med högst räddningsprocent i danska HTH Ligaen under den gångna säsongen.

Framförallt var det Viborgs förstamålvakt Anna Kristensen som stod för de flesta räddningarna i målvaktsduon men Josephine Nordström jobbade in 39 räddningar över 20 matcher, vilket var 29,8 procent av skotten hon fick emot sig.

– Jag är superglad över att Josephine valt Skövde till nästa säsong där vi gemensamt ska lyfta varandra till nya höjder, säger Skövdes tränare Rasmus Poulsen på hemsidan.

– I Josephine får vi en målvakt som har bra storlek och som är riktigt bra på närskott. Trots sin unga ålder har hon med sig rutin från flera år i Danska Viborg, topplag i danska HTH-Ligaen, FC Midtjyllands ungdomssektion och U-landslagsmeriter, säger han på hemsidan.

Tillsammans med Annie Linder kommer Josephine Nordström att bilda ett starkt målvaktspar även i SHE den kommande säsongen. Kontraktet är skrivet på 1+1 år.