Skövde HF sätter 19-åring mellan stolparna i seriestarten

Annie Linder. Foto: Viktor Ljungström, http://www.viktorljungstrom.se

Annie Linder. Så heter förra säsongens tredje alternativ i SHF:s målvaktsteam, som nu avancerat till Rasmus Poulsens premiärval. – Det blir extra nervöst när man fått ansvaret, säger hon till Skövde Nyheter.

Hanna Edvardsson är borta i flera månader efter knäskada i våras och operation. Viktoria Börjesson har avslutat spelarkarriären. 

Skövde har istället fått in Linnéa Björkman från Spårvägens HF och Stockholm. Den nye tränaren börjar med en keeper som känner lagkamraterna utan och innan – och har bra form.

– Annie har gjort det bäst i träningsmatcherna och just nu är hon nummer ett, säger Poulsen till tidningen.

I Skövde Nyheters pratstund med Linder berättar målvakten att hon sporrats av utmaningen – och att hålla för konkurrensen.

– Jag har fått ganska mycket speltid och förtroende. Sen tar jag inte platsen för givet och det kommer jag aldrig göra heller, säger hon.

På söndag är det upp till bevis, framförallt med tanke på Skövdes skrala försäsongsprestationer. Målvakten börjar känna det bekanta magpirret inför bortaresan till Lugi HF i Lund.

– Ja, lagom. Det blir extra nervöst när man har fått ansvaret men någon gång börjar det ju, säger hon till Skövde Nyheter.

Länk: Linder förstaval i Skövde HF: ”Har gjort det bäst”

Skövde HF:s målvaktsstatistik 2017/18
Hanna Edvardsson – 207/541 = 38,3 procent (långtidsskadad)
Viktoria Börjesson – 49/138 = 35,6 procent (slutat)
Annie Linder – 30 /83 = 36,1 procent (får förtroendet i premiären 2018/19)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here