Skövde HF lämnar inte walk over: ”Så klart ska vi fullfölja”

Erica Widell. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström

Skövde HF förlorade en jämn match hemma mot H65 Höör i SHE:s andra kvartsfinalomgång i onsdags. Hemmalaget ledde ett tag matchen med hela 20-13 men tappade ändå till förlust 23-24. Detta gjorde Skövdes tränare Magnus Frisk väldigt besviken. Så pass besviken att han pratade om att lämna walk over inför nästa match.

– Vi får prata om vi ska åka ner dit eller inte, sa Frisk till Skövde Nyheter efter matchen. Vi har inte bestämt det än. Men om vi lämnar walk over får vi böter.

Funderar ni allvarligt på att inte spela den tredje kvartsfinalen? Frågar Skövde Nyheter

– Ja, vi har ju ingen chans. Så nu är det egentligen avgjort tyvärr. Det finns inget som talar för att vi skulle kunna vända på det här.

Tankarna på att slänga in handduken verkar ha fattats i affekt för nu går föreningens vice ordförande Anders Löfvenborg ut och dementerar en walk over.

– Jag har inte pratat med Magnus (Frisk) men antar att det var ett uttalande i ren besvikelse. Många trodde nog att det skulle gå vägen men när det inte gjorde det var det många som var besvikna, däribland Magnus, sa Löfvenborg till Skövde Nyheter.

Så ni kommer spela den tredje kvartsfinalen?

– Vi är anmälda till att spela den och ska så klart fullfölja kvartsfinalserien om det inte finns några andra skäl till att inte göra det som inte jag vet om.

Länk till Skövde Nyheter