Skara visade Kungälv att gammal är äldst

Melanie Felber. Foto: Viktor Ljungström

Det etablerade laget mot nykomlingen brukar innebära favoritskap för det förra. Men den unga nykomlingen Kungälv har inlett säsongen lovande och visat såväl kunnande som respektlöshet mot mer meriterade lag. Men ikväll mot Skara blottades deras orutin i alltför djupa vågdalar. Skara visade att gammal är äldst och tog välbehövliga två poäng i säsongens blott andra seger.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Matchen började med ett fartfyllt flyt för Skara som snabbt och effektivt gick upp till 4-0, förtjänstfullt anförda av Carolina Järlstam. Kungälv var trögstartade och slarvade i både försvar och anfall. Deras första mål kom först efter sju minuter när deras sedvanliga skarpskytt Rebecka Karlsson nätade. Det blev en moralisk vändpunkt för Kungälv som med nytt hopp saktade knaprade in på Skara. Mycket tack vare Emilia Lindmark som tydligt visade hur underbart livet är när man som högersexa får övertag på en målvakt och varje skott sitter där det ska. Under åtta magiska minuter satte hon, häpnadsväckande nog, sex mål.

Andra halvlek hade båda lagen sina goda och dåliga perioder. Men Kungälvs lägstanivå i matchen var något lägre än Skaras. Men det var en speciell period som till sist vägde över hela matchen till Skara – minutrarna när Oliwia Kaminska i Skaras mål radade upp den ena räddningen efter den andra. Det lade grunden för Skara som kunde rycka loss och leda som mest med fem mål. Och Oliwia fick pris som bäste lirare i bortalaget.

Kungälv är än så länge alltför beroende av två spelare, Elin SIge och Rebecka Karlsson. Är deras kantspelare Clara Lerby och Emilia Lindmark inspirerade kan de också spela en nyckelroll liksom målvakten Sofie Börjesson. Men sen är nivån alltför sårbar. Vilket inte minst syns i antal målskyttar, Skara hade åtta och Kungälv fem.

I Skara har man ett jämnare lag. Även om man här har en självklar målgörare i niometaren Mikaela Johansson, ikväll med nio mål, de flesta riktigt tjusiga projektiler. Extra plus även för Sara Johansson, i övrigt som sagt god nivå rakt över.

SHE-ligan ärjämn bland de fyra i topp och lika jämn därunder. Men skillnaden mellan de två grupperna är stor, alltför stor för att ge höga odds när topp möter botten. Kungälv och Skara lär slåss bland lagen i den nedre delen. Skulle de knipa poäng mot något topp-fyra-lag, vore det sensationellt.

Målskyttar Kungälv: Emilia Lindmark 7, Rebecka Karlsson 6, Elin Sige 6, Clara Lerby 4, Julia Bredeby 2
Skara: Mikaela Johansson 9, Melanie Felber 4, Line Hindhede 3, Carolina Järlstam 3, Sara Johansson 3, Alexandra Roos 3, Carolie Friberg 2, Sofia Berndtsson 2

LÄNK: Matchprotokoll

Anders Hilmersson

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here