Skara tog viktig seger i Boden

Melanie Felber, Skara HF. Foto: Viktor Ljungström, http://www.viktorljungstrom.se

Total dominans i första halvlek, nästan förlorad ledning mot slutet. Men bara nästan. Skara HF höll undan till säsongens första seger, 25–24 mot Boden Handboll.

SHF:s intressanta resa i bottenskiktet under lördagen tog sin början som elva, var ett tag nere som tolva och slutade som åtta med poäng på kontot.

Ännu mer spännande var äventyret under 60 minuter i Boden, där gästerna satte fart på bästa sätt.

Natasha Antikj stod för gediget målvaktsspel och Melanie Felber toppade målskyttet när hon hittade rätt åtta gånger.

– Första halvlek är det bästa vi presterat i år och det var skönt att kunna visa vår högstanivå, sade Petra Skogsberg till Skaraborgs Läns Tidning.

Skara ledde 17–8 i paus, hade ett lika tydligt grepp tio minuter senare (23–13) och när Mikaela Johansson satte 25–17 efter drygt 47 minuter.

Det blev bortalagets sista mål i matchen. Boden kröp närmare, trots rött kort på Paulina Masna. Sara Nordström (sex mål) var offensiv pådrivare och när Andrea Johansson prickade in 24–25 var comebacken nära.

Trots kvitteringschans, i en allmänt stressig stämning fick Boden sota för starten som tabellelva. Skara pustade ut efter säsongens första tvåa.

– Om vi fått det här resultatet på förhand hade vi tagit det alla dagar i veckan. Den här matchen var nästan på liv och död och det hade inte varit roligt att lämna med noll poäng, sade Skogsberg till SkLT.

Boden Handboll–Skara HF 24–25 (8–17)
Matchprotokoll >>
Tabell >>