Skara tappade initiativet till oavgjort

Carolina Järlstam. Foto (arkiv): Line Skaugrud Landevik/Bildbyrån.

Skara och Kristianstad fick dela på kakan. Hemmalaget lyckades dessutom slarva bort receptet för att stänga matchen. Med 27 lika behöll Skara ändå avståndet i tabellen – så var det ja eller nja efteråt?

– Jag känner att det är nja. Vi har chansen att vinna men tar inte vara på den, sade Carolina Järlstam till Handbollskanalen.

Lovisa Henriksson låg bakom det sista målet före paus, långt ifrån det enda med 17–16 och alldeles för lätt att rinna igenom oavsett klubbfärg och position.

Hur arbetar ni i försvaret för att bromsa utvecklingen?

– Vi får inte till samarbetet ordentligt, de har bra spelare som tar chansen. Men vi pratar om det i paus, får bättre träff och ser till att de inte får samma lägen.

Skaras defensiv blev bättre på att hänga med och täcka undan, med tio minuter kvar av matchen hade det lila laget byggt upp en god känsla.

Stabilt försvar så långt i halvleken och fyra måls ledning.

– Sen är det någonting. Vi blir passiva, det räcker med att en blir det för att det ska påverka resten, sade Järlstam som slet i mittblocket medan Kristianstad okuvligt kröp närmare.

KHK:s Andrea Jacobsen som var vass från början var inläst, Sarah Carlström tog över anfallsoket och hanterade bördan.

Aldrig så farlig som när vittringen känns i luften ökade hon motivationen medan Jacobsen fördelade de målgivande passningarna. Kristianstad var ikapp efter Carlströms fullträff två minuter från slutet.

Matchen innehöll två mål till, Mikaela Johanssons som räddade livhanken för Skara och Carlströms nästa forcering efter ett snabbt avkast.

Däremot blev slutminuten mållös.

– Ingen tar på sig ansvar och vill vara matchhjälte. Vi blir stående på hälarna, sen blir vi avblåsta för steg i sista anfallet. Vet inte om det stämmer eller inte, sade Järlstam.

Skara på nionde plats har två poängs marginal till elvan Kristianstad med Heid som spelar torsdagsmatch mellan sig. Boden under nedflyttningsstrecket för en tynande tillvaro med en ensam poäng.

Järlstam fick en ny chans på knäckfrågan utifrån tabelläget – ja eller nja?

– Klar att det är viktigt med en poäng, vi har inte bevisat att vi tar så mycket poäng överhuvudtaget. Men det blir nja, för att vi siktade på två, sade hon.

Skara HF–Kristianstad HK 27–27 (17–16)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>