Skara knockade Boden – helt överlägset efter paus

Sara Johansson nätade xxx gånger. Foto: Viktor Ljungström

Skaras senaste tvåpoängare ger laget häng på fjärdeplatsen. Hemmalaget satte ner foten med 30–20 mot Boden. Bra så, motståndarna har sin tillvaro betydligt längre ner i tabellen.

– Vi gör en bra match, Boden är bättre än vad tabellen visar, sade Sara Johansson.

Förra mötet slutade oavgjort. Det fanns tendenser åt det hållet i början i lördagsduellen, framförallt så länge Skara ägnade sig åt korta anfall och onödiga risker.

Johanna Hellgren stod för fina framspelningar och distinkta avslut hos gästerna inledningsvis. Långt ifrån allt nådde dock fram i Boden som fick släppa till en lucka när klockan tickat förbi första kvarten.

– Vi får ihop många bitar, målvakt och försvar, sade Johansson hos Skara som kunde avgöra tidigt.

Hemmalaget attackerade starkt med sin vänstersida, Melanie Felber längst ut på flanken var alert och pressade på i returtagningen. Line Hindhede har haft hög effektivitet i januariskyttet och tog också chansen till enkla mål när hon bröt Bodens passningsförsök med små marginaler.

– Hon är jätteduktig och lurig för målvakterna, bra på att vända skotten och spelar med hög fart. Sen har hon mer än skyttet, är duktig på genombrott, sade Johansson som stod beredd för understöd.

På det hela taget levererade SHF mer och plusbetonat framåt, 15–10 halvvägs.

Spänningen efter paus inskränkte sig till två raka Bodenmål. Skara gjorde de följande fem, framförallt i springande skick och kontrade skoningslöst efter passmissar.

Vid 20–12 fick Natasha Antikj blanda upp sina fina räddningar med en snygg assist till kontringsmål. En bejublad detalj, Hindhede och Johansson också ledde an i det stora rycket.

Totalt 15 från skytteduon, åtta av Hindhede medan Johansson på den andra yttersidan satte sju. Hon var snubblande nära att pricka rätt med alla sina skott.

– Skönt att få lite flyt med skotten, så har det inte varit tidigare mot Boden. Viktigt att vi får med hela laget i målprotokollet, det kan inte vara samma som gör många mål, sade Johansson med beröm till bredden.

Boden hade Moa Nilsson (fem mål) som skyttebäst på behörigt avstånd. Skara kunde kosta på sig rotation och ändå behålla kommandot med säker marginal hela vägen in.

Efter segern har det lila laget bara en poäng mindre än Lugi HF, som dock har en match mindre spelad.

– Vi har inte satt upp några sådana mål, men jag tycker att vi förtjänar att ligga där vi ligger, sade Johansson.

Skara HF—Boden Handboll 30–20 (15–10)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here