Skara HF jagar landslagsspelare

Sunna Jónsdóttir spelar för Islands landslag. Foto: Emma Caroline Svensson, bkbilder.blogspot.se/

Sunna Jónsdóttir har fått intresseanmälan från Skara HF.

Det är Skaraborgs Läns Tidning som rapporterar att nykomlingen i SHE nästa säsong, Skara HF, är på jakt efter förstärkning. De har varit i kontakt med Sunna Jónsdóttir som säger:

”Jag är på väg till Island på landslagssamling. Jag kan inte svara på så mycket mer innan jag (eventuellt) signerar.”

Jónsdóttir var mycket populär när hon spelade i BK Heid 2013-2015. Då hade hon Andreas Johansson som tränare, numera i Skara HF. Hon flyttade till Skrim Kongsberg förra sommaren men då de åkte ur högstaligan ser sig Jónsdóttir om för alternativ.

I Skara HF slutar Frida Mörk som annars spelare mittnio och därför jagar de en ersättare. Att få tag i Jónsdóttir kan dock bli tufft, fler svenska klubbar uppges nämligen vara intresserade av den isländska landslagsspelaren.

Sunna Jónsdóttir är född 1989 och fostrad i Fylkir. Våren 2011 skrev hon på för Fram där hon blev isländsk mästare och spelade i både Cup Winners’ Cup samt EHF Cupen. Sommaren 2013 flyttade hon till Göteborg för spel i BK Heid.

Bonusinfo: Sunna Jónsdóttirs sambo Björn Viðar Björnsson är inte bara duktig på golf och matlagning utan också en stabil handbollsmålvakt. Han är fostrad i Haukar, tog isländskt guld i Fram och hakade sedan på Sunna till Sverige. Där lirade han en säsong för IK Celtic innan flyttlasset gick vidare till Norge och spel i Glassverket.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here