Skara HF: Fyra juniorer får chansen i elittruppen

Elin Andersson, Ellen Aronsson, Emma Gyltman och Thelma Holmström flyttas upp till Skaras elittrupp. Foto från klubbens hemsida.

Skara stod för en stark säsong i SHE förra året och tog sig till semifinal. Inför den kommande säsongen har laget gjort klart med fyra nyförvärv och dessutom flyttas fyra spelare upp från juniorlaget.

I helgen spelar Skara HF, Skövde HF, Skuru IK och VästeråsIrsta HF den internationella försäsongsturneringen Annliz Cup i Skövde och matcherna bjuder på etablerade motståndare; Viborg och Ajax Köpenhamn från Danmark och European League-mästarna Neptunes Nantes.

Skara kommer med en stark säsong i ryggen efter semifinalen i SHE (där de förlorade mot titelvinnarna, Skuru IK). Men de har tappat Emma Kiellberg (till just Ajax Köpenhamn) och Carolina Järlstam väntar barn och kommer att vara borta under större delen av säsongen.

Men fyra nyförvärv är klara; Julia Ehn, Ewelina Ström, Stella Kate Muir och Manuela Pizzo. Dessutom meddelar klubben att de nu flyttar upp fyra juniorer till elittruppen. Elin Andersson, Ellen Aronsson, Emma Gyltman och Thelma Holmström är alla 19 år och kommer att vara med på A-lagets träningar.

De fyra spelarna ser fram mot att få träna med A-laget och hoppas kunna utvecklas, skriver Skara på sin hemsida.

– Vi är beredda att satsa hårt och göra det både vid elitlagets träningar men också med spel och träningar i U-laget, säger Thelma Holmström på hemsidan.

Två av spelarna Emma Gyltman och Thelma Holmström är kantspelare och vänsterhänta. De båda andra juniorerna, Elin Andersson och Ellen Aronsson, spelar på nio meter.

– Det ska bli jättekul och spännande att få träna med A-truppen och vi ser fram mot att få lära oss massor, säger Elin Andersson.

Skara HF:s nya biträdande tränare, Malin Larsson, ser fram mot att få vara med och utveckla föreningens egna unga spelare.

– Det är fyra lovande spelare som har vuxit som spelare och jag ser fram mot att vara med och hjälpa dem vidare i sin utveckling. Jag känner att jag, som mångårig elitspelare, kan ge dem råd och tips på vägen. Det kan förhoppningsvis hjälpa dem vidare i sitt handbollsspel. Det ska verkligen bli roligt att få vara med på deras fortsatta visa, säger hon.

Länk: Fyra juniorer med i elittruppen