Skara bäst till sist i svängig match

Mikaela Johansson. Foto: Foto: Viktor Ljungström, http://www.viktorljungstrom.se

Lördagens viktigaste seriematch utspelade sig en bit ner i SHE-tabellen. BK Heid på tionde plats tog emot nian Skara HF som lämnade matchen som sjua. Låter det krångligt? Skara hade också stora bekymmer innan man redde ut en tajt kamp.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– Det betyder mycket för oss. Vi löser på det något sätt, inte så mycket finlir men kämpar för varandra, sade Mikaela Johansson till Handbollskanalen.

Minutlånga anfall och passivhot förekom flitigt i den avvaktande starten. Heid ändrade mönstret och tempot först. Towe Andersson styrde och ställde och lyckades ta sig fram till egna farligheter när det passade till totalt åtta mål.

Skara fick hämta sig utan att bortalaget halkade efter för mycket i målprotokollet. Det mesta, när attackerna började ordna upp sig gick via poängspelarna, ohansson och Carolina Järlstam.

Om Heid-tränaren Magnus Lindqvist anade faran efter 20 minuter och 9–9 lyckades hans timeout inte få pelarna att undvika den.

Efter en period där hela matchbilden tycktes störas av pausen kom Skara starkt mot slutet av halvleken, 12–14 på tavlan.

Skara hamnade i en svacka med tre bollars underläge tidigt efter paus. Inte förrän efter 50 spelade minuter såg gästerna ljuset i tunneln. Kvittering och ledningsmål var iscensatt av halvlekens offensiva centralfigur Melanie Felber.

– Hon har haft några tunga matcher, men fortsätter att ta lägen och får dit bollarna, sade Johansson om sjumålsskytten.

Något mer som blir avgörande för er?

– Vi spelar med två mittsex på slutet, byter anfall-försvar och får några snabba mål, sade fortsatte Johansson som aldrig tillät sig stanna upp för att uppleva ännu en växling i matchen.

– Det känns som ställningskrig, lite som att man bara ska kämpa hela vägen.

Elin Svensson väntade till upplösningen med sina två fullträffar i matchen. Heid ökade pressen med 26–27, slutminuten innehöll upprepade misstag och Skara höll till knapp vinst.

En tung förlust, den sjätte i följd att smälta för Heid som hastigt och mindre lustigt fick fem poäng upp för att slippa kval. Skara är med bland slutspelslagen med ett betydligt jämnare poängflöde – tre segrar på de fyra senaste matcherna.

– Vi kommer in i det, speciellt bakåt börjar vi få bättre träff, sade Johansson till sist.

BK Heid–Skara HF 26–27 (12–14)
Matchprotokoll >>
Tabell >>

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here