SHE Söndag: H65 Höör gjorde rent hus mot Önnered

Sofia Hvenfelt. Foto: 3hfoto.se

Tillbaka på hemmaplan men fortsatt med de upparbetade kvaliteterna på full effekt. H65 Höörs målmaskin var igång igen under söndagen och borgade för den sjätte raka segern i SHE.

Önnereds HK hade fyramålsskytten Jessica Ehrnbring. Som lag hade gästerna små förhoppningar att kunna bland sig. De tre första målen hamnade i eget nät och matchutvecklingen avvek aldrig från den föreslagna kursen.

H65 gjorde 31 mål i sin tionde tävlingsmatch för säsongen. Serieledaren har nått över 30 i både hemmaligan och Europaspelet varje gång.

– Idag gör vi en solid insats i mer eller mindre 60 minuter. Försvarsmässigt är jag nöjd och det ska dessutom bli bättre. Så här långt på serien har fokus på träningarna varit på anfallsspel, men nu har Ola lovat att vi ska slipa till försvarsspelet ännu mer, sade Sofia Hvenfelt i ett pressmeddelande.

Bäva månde konkurrenterna isåfall. Två av lagen som slipar knivarna för att jaga H65 vid minsta poängförlust drabbade samman i Lund.

Lugi HF:s keeper Esmeralda Fetahovic utmärkte sig med räddningar och två väl avvägda lobbar i öppet mål, liksom linjespelaren Olivia Löfqvist med sju fullträffar. Bortalaget hade fler spelare i bra slag, såg till att det hände mer i sin anfallszon.

Jennie Linnell var navet i Skurus attacker, Ulrika Olsson och Alexandra Bjärrenholt utmanade gång på gång och underhöll ledningen från slutet av första halvlek. Förutom segern med 27–24 fick niometersduon med sig ett formbesked som etta (Olsson) och tvåa (Bjärrenholt) i skytteligan. Rebecca Nilsson, med 50 i räddningsprocent mot Lugi, är ny trea i målvaktsstatistiken.

H65 Höör–Önnereds HK 31–22 (14–8)
Matchprotokoll >>

Statistik >>

Lugi HF–Skuru IK 24–27 (12–14)
Matchprotokoll >>

Statistik >>

Tabell >>