SHE: Så gick det i lördagens matcher

Emma Lindqvist. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Topplagen Skuru IK och H65 Höör fortsätter att vinna och i slutspelsjakten tog Kristianstad HK två viktiga poäng när de bortabesegrade BK Heid.

Tre matcher spelades i SHE under lördagen, så här gick det:

Skuru IK – VästeråsIrsta HF 34–26 (12–13)
VI, som haft det så jobbigt den senaste tiden, startade riktigt fint borta mot topplaget Skuru och hade ledningen med ett mål i paus, mycket tack vare variationsrikt anfallsspel och en förmåga att bromsa upp Skurus anfall.

I andra satte dock Skuru högsta fart direkt och då hade VI inte mycket att sätta emot. Föga överraskande var det Ulrika Olsson som blev bästa målskytt i hemmalaget med åtta fullträffar. Skuru är endast sämre målskillnad bakom H65 Höör i tabelltoppen.

BK Heid – Kristianstad HK 22–25 (10–14)
Heid är ett av lagen som drabbats hårdast av coronapandemin under säsongen med mängder av spelare sjuka, något som naturligtvis påverkat lagets tabellposition. Mot Kristianstad HK fanns det givetvis förhoppningar om att äntligen kunna vinna en match igen, men så blev det inte.

KHK, som mestadels sett riktigt bra ut efter EM-uppehållet, är beroende av att Sarah Carlström fungerar. När den forna skyttedrottningen har en bra dag blir det större ytor för alla andra och då kan KHK besegra de flesta lagen i SHE. Den här gången var det jämnt, men bortalaget var i förarsätet hela matchen och är ny femma i SHE.

H65 Höör – Skara HF 14–9 (30–20)
Tekniska fel och en första halvlek där de inte alls kom upp i nivå, det var anledningen till att Skara inte hade en chans mot H65 Höör. Hemmalaget hade säkrat segern ganska tidigt, efter det handlade det mer om att vinna med så stor marginal som möjligt.

H65 går som bekant en kamp mot Skuru IK om att vinna serien och det kan mycket väl bli en målskillnadshistoria. Att bli etta är oerhört viktigt, allt för att undvika IK Sävehof i en eventuell semifinal. För H65 är läget tufft då de har kvar att möta just Sävehof.