SHE: Handbollskanalen tippar semifinalerna

Sävehofs Nina Koppang Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Kvartsfinalerna är färdigspelade och det blev idel favoritsegrar. Nu väntar semifinaler i SHE och Handbollskanalens Ola Selby har gett sig på att tippa respektive batalj.

Skuru IK, IK Sävehof, H65 Höör och Skara HF gjorde samtliga jobbet i kvartsfinalerna mot det på pappret lite svagare motståndet. Nu blir det betydligt tuffare när det är dags för semifinaler.

Så här tippar Handbollskanalens Ola Selby utgången av semifinalerna:

Skuru IK – Skara HF: Skuru vidare efter 3–1 i matcher

Nackalaget hade större bekymmer än väntat mot BK Heid, men det var framförallt i matchen efter Ulrika Olssons avhopp som Skuru-spelarna såg skärrade ut. Visserligen är grundseriens bästa lag rejält försvagat utan Olsson, men det finns gott om andra spelare som tar ansvar i vänsternians frånvaro.

Skara fick slita rejält i de två första matcherna mot Kristianstad, som båda gick till förlängning. I den tredje matchen blev det en ren och skär slakt från Magnus Frisks lag, som går in i semifinalspelet med ett fint självförtroende.

Men jag tror inte att det fina självförtroendet räcker för Skara. Skuru är helt enkelt för bra och även om de har betydligt större press på sig tror jag att de pallar för trycket. Skara har redan lyckats den här säsongen eftersom de har nått semifinal medan Skuru har betydligt högre ambitioner än så.

Jag tror att Skara kniper en match, men Skuru tar hem det här utan några större problem.

IK Sävehof – H65 Höör: Sävehof vidare efter 3–2 i matcher

Den här semifinalserien tror jag blir snäppet tajtare än den mellan Skuru och Skara. Sävehof är seriens mest formstarka lag och får gälla som favorit mot ett H65 som svajat lite på sistone och är mer beroende av en eller ett par spelare än vad Sävehof är.

Ska H65 lyckas ”skrälla” krävs det att Emma Lindqvist, Amelia Lundbäck, Isabelle Andersson och någon av målvakterna presterar på topp i varje match, men jag tror att Sävehof är tillräckligt skickliga för att få tillräckligt med stopp på H65-stjärnorna.

I Sävehof är det fler som kan kliva fram och jag tror inte att H65 har något eller någon som kan stoppa Jamina Roberts. Ola Månsson är en rutinerad räv och kommer säkert få sitt lag att spela extremt tufft, men det påverkas inte Roberts av. Dessutom har Sävehofs danska spelare varit riktigt vassa och stjärnskotten Nina Koppang och Thea Blomst blir bara bättre och bättre.

Sävehof tar hem det här eftersom de är ett bättre lag än H65, men Ola Månssons skicklighet gör att Höör-laget åtminstone ger Sävehof en rejäl kamp.