Semifinal nästa för H65 Höör

Evelina Källhage. Foto: Martin Trobäck, kantbilder.se.

H65 Höör gjorde vad som krävdes, plus ett snäpp för att slippa spänningen. Försvaret höll hög klass och hindrade VästeråsIrsta från att störa semifinalplanerna, 21–16 blev sista spiken under söndagen. 

– Vi får inte full träff, speciellt inte framåt, sade Evelina Källhage med den tredje segern i hamn.

– Försvaret gör ändå att det känns hyfsat tryggt hela matchen, fortsatte högersexan.

VI:s felprocent och andelen räddningar från Wiberg var anledningar så goda som några att hemmalaget fick luft under vingarna redan från start.

Hemmalaget var helt enkelt klart bättre, än en gång.

Fortsättningen gav så god marginal att Höör kunde frångå kravet att sätta alla frilägen för att lyckas. Källhage var en av syndarna och kunde leva med att tre av sex avslut aldrig hittade rätt.

– Visst vill man ha revansch för det, men idag var det försvaret som tog oss vidare.

Samma summering för hela matchserien?

– Det skulle jag säga, vi har stabilt försvar i de här tre matcherna.

I slutändan gick det vägen för H65, utan stress eller resultatmässiga prövningar. Efter 15 minuter hade de trots allt trögstartade ledarna lagt in nästa växel med 7–2.

VI fastnade alltför ofta vid första försvarskontakt, tvekade i duellerna och fick slita oerhört mellan målen, pausställningen var 11–6.

Emma Aarnio, Kristin Ullén och kompani gav dock aldrig upp och såg till att andra halvlek slutade oavgjort. Irma Schjött som ansluter till H65 inför nästa säsong fick med sig skjutsen från många räddningar (37 procent) mot kommande lagkamrater som klen tröst.

Sammantaget gjorde VI en snygg exit från vidare slutspelsäventyr. För H65 Höör där Mikaela Mässing och Kristin Thorleifsdottir angav tonen med fem mål väntar semifinal.

Med stor sannolikhet står de tidigare finalmotståndarna IK Sävehof på andra sidan planen i nästa slutspelsfas.

– Det kommer att bli jättetufft, Sävehof ser riktigt starka ut. Med två jämna lag i bäst av fem kommer det ändå bli tydligt, sade Källhage och sällade sig till kretsen som är övertygade om att Skuru väljer vinnaren av Lugi och Önnered.

H65 Höör–VästeråsIrsta 21–16 (11–6)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
H65 Höör till semifinal med 3–0 i matcher.