Sävehof tog revansch på H56 Höör

Sävehofs Frida Rosell under handbollsmatchen i SHE mellan Sävehof och H65 Höör. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN.

Förra säsongen slog H65 Höör ut IK Sävehof i en rafflande semifinalserie om fem matcher. När lagen återigen drabbade samman i Partille tog Sävehof en övertygande seger.

SHE har haft uppehåll i två veckor i samband med landslagsuppehållet. Förra säsongens finalister, H65 Höör, har haft en tuff inledning med en poäng på två matcher. När laget gästade Sävehof var det mycket som skiljde sig från semifinalmötena för ett halvår sedan. Höör har tappat tongivande spelare, drabbats av långtidsskador och ställer för tillfället upp med ett till stora delar oprövat lag. Sävehof, med landslagsspelarna Jamina Roberts och Mathilda Lundström i spetsen, förlorade premiären mot de regerande mästarna Skuru men har tagit en seger i SHE och spelat bra i cupen.

Sävehof tog en tidig ledning och ledde med 5–2 efter tio minuter. Höör hade svårt att ta sig igenom Sävehofs mittförsvar och fick kämpa för att ta sig till lägen, men de nådde en del framgång på kanterna och såg ut att kunna behålla kontakten.

Men Sävehof spelade varierat och kom ständigt till lägen från flera olika positioner. Höörs mål följdes av snabba mål för Sävehof och Mathilda Lundström flöt fram på kanten. Innan pausvisslan drog Partille-laget ifrån och kunde gå till vilan med en 18–11-ledning.

Jamina Roberts fick utgå efter en fotskada som såg ut att ha tagit illa, men Sävehof fortsatte att spela fartfyllt och ledde med tio mål under större delen av den andra halvleken. Sävehof fick till slut hela tre åttamålsskyttar i Mathilda Lundström, Laura Jensen och Frida Rosell. Höörs främsta målskytt var Malin Sandberg med 6 mål.

Matchen slutade 38–25 (18–11) och Sävehof klättrar nu upp i toppen på en haltande tabell.

IK Sävehof – H65 Höör 38–25 (18–11)

Matchprotokoll >>>