Sävehof slog H65 Höör med stora siffror

Sofie Börjesson. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

IK Sävehofs defensiv stod pall för alla utmaningar från H65 Höör. Målvakten Sofie Börjesson var ytterligare en maktfaktor när Partillelaget slog sin skånska konkurrent för första gången sedan våren 2019.

Det var lika många tuffa dueller som fina försvarsinsatser i toppmötet. Men när det väl lossnade för Sävehof skedde det med besked. Två måls ledning tidigt i andra halvlek blev ett försprång med fem (17–11) när H65 Höör misslyckades med att få med farten i anfallsspelet.

Bortalaget var hyfsat på väg med Irma Schjötts räddningar och spelvändningar i slutet av första halvlek och närmade sig något direkt efter paus när Emma Lindqvist fick träff.

I slutändan gjorde nyanserna mindre skillnad, Sävehof var bara så mycket bättre med en mäktig matchplan som gav utdelning till 28–18.

Gulsvart var kvickare och anföll med bättre kraft. Nina Dano, Laura Jensen eller någon annan av skyttarna i hemmalagets breda attacker placerade bollarna skoningslöst i nät.

Resultatmässigt handlade det om 12–3 mellan pausvilan och 50 spelade minuter. Keepern Sofie Börjesson var bäst på plan men hade många goda kollegor i försvarsmuren som satte stopp för borta-anfall i en rejäl markering inför slutspelet.

Sävehof tog en solklar tvåpoängare och gick om H65 Höör i tabellen. Tvåa istället före trea betyder hemmaplansfördel i ett eventuellt semifinalmöte, om slutomgången i serien på tisdag blir skrällfri för topplagen.

IK Sävehof–H65 Höör 28–18 (11–9)