Sävehof numret för stort för Önnered

Nina Dano. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Sävehof är enligt många den största favoriten till att ta hem SM-pokalen kommande säsong. För dem finns ingen anledning att ändra det tipset efter matchen mot Önnered.

Önnered öppnade dock starkt och tog faktiskt en flermålsledning tidigt i matchen. Önnereds starka start bar frukt i ungefär 20 minuter innan Sävehof bytte till 5-1-försvar och tog över kommandot i matchen. Ett kommando de sedan aldrig släppte. 14-8 stod det i paus.

I andra halvleken fortsatte Sävehof på inslagen linje och fortsatte att dra ifrån. Slutresultatet skrevs till 34-20. Matchens bästa målskytt blev Sävehofs Laura Jensen som stod för 6 mål för laget från Partille. Sävehofs tränare var positivt överraskad över vad han fick se från sitt lag.

– Jag är förvånad att vi är så långt fram så här tidigt på säsongen. Jag tycker att vi har tränat väldigt bra och om vi kan bygga vidare på det här hela tiden så ser det bra ut. Det är jättepositivt, men det är inte nu som vi ska vara som bäst, sammanfattade Partillelagets tränare Overby på klubbens hemsida.

Önnered kom från hårdträning helgen som var och orkade inte riktigt med att hota Sävehof. Önnereds tränare Krister Bergström var imponerad över motståndets insats.

– Sävehof vann rättvist ikväll i ÖHK-hallen. Sävehofs damer är klara favoriter till årets SM-guld och visar upp kvaliteter redan i augusti som inget annat lag har gjort hittills, säger hemmatränaren på klubbens Facebooksida.

Källor: IK Sävehof, Önnereds HK