Sävehof kvitterade i finalserien

Sävehofs målvakt Wilma Kroon Andersson. Foto: Nicklas Elmrin / BILDBYRÅN.

Skuru vann den första finalmatchen mot Sävehof. Igår kvitterade dock Göteborgsklubben när man vann med 34-30.

– Vi får en jättebra början och rycker iväg rejält, säger Thea Blomst till Cmore efter matchen. 

Skuru och Sävehof bjuder upp till spänning i finalserien av SHE. Efter gårdagens match i Eriksdalshallen kvitterade Sävehof till 1-1 i matcher, efter en briljant första halvlek.

Skuru hade svårt att få igång spelet i första halvlek, medan Sävehof visade upp  revanschlusta efter förlusten tidigare i veckan. Hemmalaget tvingades till två timeouter i första halvlek, men låg ändå under med 10-19 i halvtid.

– I måndags bestämde vi oss för att titta framåt. Vi gör det väldigt bra idag, säger Jamina Roberts till Cmore i pausen.

När lagen kom ut från omklädningsrummen var det ett helt annat Skuru som äntrade planen. Laget närmade sig successivt och plockade in mål för mål. Under en period i andra halvlek gjorde Skuru sju raka mål, och plötsligt skiljde det endast ett mål mellan lagen.

När matchen skulle avgöras var dock Sävehof det bättre laget. Thea Blomst gjorde två viktiga mål i slutminuterna, och bortalaget vann till slut med 34-30. Trine Mortensen, som gör sin sista säsong i Sävehof, stod för tio fullträffar. Målbäst på planen var dock Elin Hansson, som hade ett riktigt målkalas med 14 mål.

– De kommer in väldigt bra i andra halvlek, och kommer nästan ikapp. Men det är en bra match och det är skönt att vi vinner, säger en nöjd Blomst till Cmore.

– Sävehof gör mål på allt i första, men sedan har vi ingenting att förlora i andra halvlek, säger Daniela De Jong till Cmore efter matchen.

Nästa match mellan lagen spelas på måndag.

Skuru: E. Hansson 14, D. De Jong 6, V. Matthijs Holmberg 4, C. Bergsten 3, A. Bjärrenholt 2, E. Voutilainen 1

Sävehof: T. Mortensen 10, J. Roberts 6, L. Jensen 6, F. Högaard 4, A. Tolstrup 3, S. Huselius 2, T. Blomst 2, I. Sembe 1