Sävehof förlänger med Linnea Pettersson: ”Varje år har gett nya utmaningar”

Linnea Pettersson. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Linnea Pettersson bär kaptensbindeln som mittnia och stark försvarsresurs i IK Sävehof. I ytterligare två säsonger kommer hon att stanna kvar i Partille. – Jag trivs bra i Sävehof och kan ta nästa steg i min roll som lagkapten, säger hon till Handbollskanalen.

Pettersson var 16 år gammal när hon lämnade Kiruna och moderklubben HK för nya äventyr söderöver. Hon valde Sävehof och blev en fokuserad försvarsspelare. Numera sitter det defensiva ansvaret i ryggmärgen och 23-åringen riktar blickarna framåt.

– Det är främst anfallsspelet jag kan utveckla, bli säkrare i läget och ta fler skott, säger Sävehofs kapten sedan hösten 2017.

– Där får jag ha lite helhetssyn på laget, bli lite mer uppmärksam på hur vi mår i truppen. Jag är pådrivare och visar mycket engagagemang, hoppas att det sprids till våra yngre spelare.

Var står du den här säsongen?

– Förra året var mitt första som lagkapten, vi hade en del skador och det var svajigt. Nu har vi mer kontinuitet och det har gett mig jättemycket att spela framåt mot internationellt motstånd. Det känns bättre och bättre, hoppas att toppformen kommer till slutspelet, säger Pettersson som har hittat sin trygga miljö – med utvecklingspotential.

– Varje år i Sävehof har gett nya utmaningar, jag har spelat på olika positioner och fått större och större roll.

Ett enkelt beslut att förlänga?

– Det blev givet nu vid jul, kändes som det klart bästa alternativet handbollsmässigt och för andra detaljer i livet. Jag tror mycket på vårt lag, nu har vi också fått lite rutin från de internationella matcherna. Vi har ett ungt lag med mycket talang som kommer att växa över tid, säger Pettersson.

Sportchefen Hanna Fogelström ger en kommentar från klubbledningen:

– Jätteroligt att Linnea förlänger med klubben, hon är en ledare på och utanför banan. Linnea har ett enormt driv och utvecklas framåt hela tiden. Hon är en viktig del i Sävehofs fortsatta satsning. Jag är glad och stolt att Linnea spelar vidare två år till med oss, säger hon till klubbens hemsida.

Länk: Linnea Pettersson förlänger med 2 år