Sävehof bjöd på uppvisning mot Lugi

Sävehof var på spelhumör i matchen mot Lugi. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN.

Lugi öppnade matchen mot Sävehof i ett frejdigt tempo men misstagen var för många och gästerna var på ett strålande spelhumör. Matchen slutade 27–42 och Sävehof är nu ensamma i toppen av en haltande tabell.

Under de första tio minuterna infann sig förhoppningar om en riktig höjdarmatch. Lugi tog maxlöpningar efter varje bollvinst och spelade med ett inspirerande tempo. Lagen höll jämna steg under en period sedan Lugi varit i täten efter fina prestationer av bland andra Emma Navne och Clara Lerby.

Men med högt tempo kommer gärna misstagen och i mitten av den andra halvleken högg Sävehof efter varenda lös boll. Laura Jensen var ettrig i det spelet och i anfallen var hon rörlig och rapp (nio mål i dag). Lugi hade tio tekniska misstag under den första halvleken och med tio minuter kvar till paus kom ett litet ryck i Sävehofs favör till 9–16. Där avgjordes matchen.

Sävehof visade att de är ett lag med många alternativ. De växlade positioner och lät passningarna förflytta Lugis försvar, som inte fick någon träff. Jamina Roberts är så bra så att hon ser ut att kunna spela lite på halvfart, mer för att hon ger sina medspelare plats än för att hon skulle vara arrogant. Frida Rosell är alltid ett hot med sin bössa och bara vetskapen om att den finns öppnar upp luckor bredvid henne. Sävehof vann till slut med klara 27–42 och kampen mellan dem och Skuru kommer bli riktigt spännande att följa.

Lugi – Sävehof 27–42 (15–24)

Målskyttar >>>