Säsongens match när Sävehof och Höör bjöd upp till kamp

Sävehofs Elin Hallagård jublar efter mål mot H65 Höör den 24 april 2019 i Partille. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Dags för kvartsfinal två mellan Sävehof och Höör.Första matchen blev en smal sak för skånelaget, hemmaseger med förolämpande 32-21. Men nu har Sävehof hemmafördel, dessutom är laget troligen uppretat och laddat – Sävehofs damer är inte vana att åka på storstryk. Nyckeln till matchen har som alltid målvakterna men även dagsformen på lagens bästa målskyttar: Höörs bombare Mikaela Mässing resp Johanna Forsberg i Sävehof, årets suverän på mittlinjen.
Första halvleken blev en av de bästa, kanske den allra bästa, som spelats i arenan denna säsong. Ett tempo i vindlande fart där energin och viljan lyste i spelarnas ögon som de vore kattögon i natten.
Hetast av alla var Sävehofs Elin Hallagård med fyra mål, hälften av Sävehofs målskörd. Elin går inte bara rakt fram genom eld och vatten, troligen kan hon spränga även en betongmur. Trots Höörs enormt effektiva, aggressiva och flexibla försvarsspel med en storspelande målvakt i Jannike Wiberg, (47 i räddningsprocent).
Även Sävehofs försvarsspel var i toppform och tillät Mikaela Mässing att tjonga dit endast tre mål. Allt talade nu för en drabbning i andra halvlek av brännhett slag.
Halvtidsresultat: 8-10
Andra halvlek började lite olyckligt för Höör. Ett par utvisningar och deras försvarsspel kom i otakt. Det räckte för Sävehof som kunde rycka och länge behålla en knapp ledning. Men utgången kändes helt oviss. Någon spelare var tvungen att steppa upp och bli tungan på vågen. Elin Hallagård kände sig kallad och aldrig någonsin har hon väl varit lika tänd som denna kväll. Och kanske aldrig lika bra och lika avgörande för resultatet?
– Jodå, massor av gånger sade Elin med glimten i ögat.
Åtta mål blev det totalt trots att hon ansattes ovanligt hårt av ett tufft Höör. Ibland väl hetsigt.
Ytterligare en Sävehofspelare som klev ut från en ibland undanskymd roll var Amelia Lundbäck. Sex mål varav alla utom ett när de som bäst behövdes, i andra halvlek.
I Höör dominerade som vanligt Mikaela Mässing målprotokollet. Men starkaste delen i deras spel var ikväll ett synnerligen tätt försvar med Sofia Hvenfeldt i spetsen.
Efter matchen flockades all världens media runt matchens lirare, Elin Hallagård. Alla ville veta hur det kändes.
– Det kändes bra, svarade Elin.
Kvitterat i semifinalserien och publiken i Partille får nöjet att se ytterligare en hemmamatch.
Slutresultat: 24-22
Sävehof: Elin Hallagård 8, Amelia Lundbäck 6, Emma Ekenman Fernis 4, Johanna Ahlm 3, Thess Krönell 1, Johanna Forsberg 1, Tilda Olsson 1
Höör: Mikaela Mässing 8, Kristin Thorleifsdottir 3, Sofia Hvenfeldt 3, Ida Gullberg 2, Evelina Källhage 2, Emma Rask 2, Emma Lindkvist 1, Anna Olsson 1

ANNONS
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here