Säsongen över för Amelia Lundbäck

Amelia Lundbäck under finalen i SHE mellan Skuru och H65 Höör. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

H65 Höör har drabbats av ett stort bakslag i kampen om SM-guldet. I den första finalmatchen mot Skuru ådrog sig Amelia Lundbäck en skada i fingret. Idag kom beskedet att det handlar om en fraktur.

Amelia Lundbäck, som stått för avgörande insatser under slutspelet drabbades i första finalmatchen mot Skuru av en fingerskada.

– Första tanken var att tejpa hårt och bara köra. Jag har aldrig haft en fingerskada tidigare. Men det visade sig vara en fraktur, en spricka som gick ner i leden mitt i fingret, säger hon på H65 Höörs hemsida.

Beskedet om att säsongen är över kom från lagläkaren, Jean Chidiac.

– När han meddelade att det var ett tvärnej på att kunna spela vidare blev jag helt förkrossad. Jag var otröstlig i ett dygn, och det är först nu en timme före match som jag accepterat det, fortsätter hon.

Ingen operation är planerad och under fredagen väntar nytt besök hos en handortoped för att få en bättre uppfattning om när hon kan vara tillbaka på handbollsplanen igen.

– Under slutspelet får jag försöka bidra med det jag kan från läktaren. Framför allt försöker jag att ha en dialog med Emma Lindqvist om olika offensiva lösningar, säger hon.

Länk: Amelia Lundbäcks säsong över