Sarah Carlström månadens spelare i januari

Sarah Carlström. Foto (arkiv): Mathilda Ahlberg/Bildbyrån.

Genombrottens okuvliga mästare i det orangea laget. Kristianstad HK:s Sarah Carlström är också stor energispridare och månadens SHE-spelare i januari, enligt presentationen på ligans officiella hemsida.

Carlström har hållit modet uppe och är kittet när Kristianstad skrapar i botten av tabellen. Hon står överlägset främst i den interna skytteligan och trea totalt bland storfräsarna i klubbar som det går betydligt lättare för.

– Jag har känt mig i bra form och det har funkat spelmässigt. Jag har fått och tagit mycket. Sen är det så klart jättekul att få en sån här utmärkelse, summerar hon månaden som gav utmärkelsen för she.se.

Att vända trenden för hela laget och slippa sistaplatsen står högt på niometarens önskelista.

– Det har varit en väldigt frustrerande säsong och det har inte alls funkat som vi hade hoppats. Det har inte varit så kul efter alla dessa förluster när vi känt att vi kan bättre. Därför var det väldigt skönt att besegra Skara i senaste hemmamatchen och det kändes även bra borta mot Önnered senast även om det blev förlust till slut, säger Carlström till hemsidan.

Kungälvs keeper Sofie Börjesson, H65 Höörs tungskytt Mikaela Mässing och Skurus kantspringare Mathilda Lundström utsågs till månadens spelare under de tre första spelmånaderna 2018/19.

Hela intervjun med Sarah Carlström och statistikstöd för utmärkelsen på SHE:s hemsida >>