Sara Johansson flyttar hem – klar för Skara HF

Sara Johansson. Foto: Skara HF/Annika Andersson

Efter ett år i danska Randers väljer Sara Johansson att flytta hem till Sverige igen. Men det blir inte gamla klubben Skövde HF utan istället rivalen Skara HF, det skriver Skara HF på klubbens hemsida.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

25-åringen har spelat i Randers den här säsongen men gjorde innan dess fem säsonger i Skövde HF. Men nu när hon flyttar hem blir det alltså inte till Skövde HF utan till Skara HF.

– Jag har längtat hem och för mig var Skara det klart bästa alternativet. Jag är mycket hemmakär och känner hur skönt det ska bli att få flytta hem till Skövde igen, säger Sara Johansson till Skara HF:s hemsida.

I Skara kommer högernian att återförenas med Magnus Frisk, samma tränare som hon hade under åren i Skövde.

– Jag hade kollat på Skara innan det blev klart med Magnus Frisk som tränare, men det är en bonus att få spela med honom igen. Han är en tränare som har utvecklat mig som spelare och jag tror att han kan fortsätta få mig att ta nya kliv, säger hon till hemsidan. 

Att det är ett meriterat nyförvärv råder inga tvivel om – och kanske en indikation på att Skara är på väg att gå förbi Skövde.

– Sara är en fantastisk handbollsspelare och har utöver ett mycket bra skott många ess i rockärmen! Vi är stolta över att hon väljer Skara som sin nya klubb där hon med sin rutin och erfarenhet kommer att höja nivån på både träning och match, säger Skaras sportchef Gunilla Flink till klubbens hemsida.

Kontraktet är på 1+1 år.

Källa: Skara HF

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here