Så går det i kampen om slutspelsplats i SHE-ligan

Emma Aarnio i Västerås/Irsta Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

I morgon tisdag 9 mars spelas full omgång i SHE-ligan. Eftersom det är sista matcherna i grundserien står mycket på spel när det gäller att nå slutspel. Fyra lag slåss om äran att nå slutspel, tre av dem kommer att lyckas, ett av lagen hamnar utanför i ingenmansland. Vi listar dom här och tippar hur det slutar.

BK Heid ligger bäst till av de inblandande fyra lagen med 18 poäng. Laget har haft en  säsong där man plockat poäng enbart mot lag på undre halvan av tabellen. Nu möter man Sävehof i Heid-hallen och knappast något talar för att Heid ska ta poäng.
Tips: Sävehof vinner med 8 mål.

Önnered har lika många poäng som Heid men något sämre målskillnad. Efter de tio första matcherna såg Önnered ut som ett skarpt slutspelslag. Därefter har det varit rejäl utförsbacke. Nu möter man slutspelsklara Skara. Ett Skara som möjligen ser matchen som ett enkelt träningspass och bjuder in Önnered. Mot det talar ett tröttkört Önnered i obalans.
Tips: Skara vinner med 2 mål.

Lugi har gjort sin sämsta säsong på flera år. I senaste omgången fick man ändå till det och besegrade Skara. Men i sista omgången väntar suveräna Höör på bortaplan. Här krävs en riktig skräll för att Lugi ska vinna.
Tips: Höör vinner med 10 mål.

Västerås/Irsta ligger poängmässigt sämst till av de fyra lagen. Men deras chans till slutspel är ändå möjligen den bästa. I sista omgången möter man Kungälv som inte har något att spela för sedan man klarat kontraktet för fortsatt spel i SHE. Om Västerås/Irsta kan växla upp i detta inspirerande läge vinner man. Sen räcker det att något av de tre andra lagen förlorar så är Västerås/Irsta i slutspel tack vare bästa målskillnaden av de fyra.
Tips: Västerås/Irsta vinner med 5 mål.

Tips slutställning: Heid, Önnered och Västerås/Irsta till slutspel. Lugi får kämpa vidare men säsongen är över för laget.

Anders Hilmersson