Rysare mellan Skara HF och H65 Höör

Sara Johansson. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Matchen mellan H65 Höör och Skara utvecklade sig till en riktig rysare, och det krävdes två förlängningar för att skilja lagen åt. Till slut kunde Skara vinna matchen, men det blev både nervöst och svettigt.

Slutspelet i SHE är igång, och idag var det dags för H65 Höör att ta emot Skara hemma i Skåne. Under grundserien vann lagen varsin match, och det skulle visa sig vara lika jämnt idag.

Ordinarie tid

I första halvlek var Skara det klart bättre laget, och man fick till både anfallsspel och försvarsspel (Källman 43 procent i målet). Bortalaget vann halvleken med 12-8. Gry Bergdahl i hemmalagets mål höll nere underläget för H65 Höör (43 procent).

– Ingen jättebra första halvlek, vi tappar otroligt många bollar som de får kontra på, säger Berdahl till Cmore i halvtid.

–Slarvig halvlek, men en tuff match. Precis som det ska vara. Vi har följt vår spelplan på ett bra sätt, säger Ida Holm till Cmore i halvtid.

I andra halvlek fick vi se en scenförändring. Höör fick ordning på anfallsspelet, medan Skara fick svårare att hitta lägen. Sista minuterna blev en riktig rysare, och lagen bytte mål med varandra. Med 45 sekunder kvar av matchen fick Höör ett gyllene läge att avgöra. Skara kastade bort bollen och Höör lyckades hålla i bollen fram tills det var fem sekunder kvar (ställning 21-20 till Höör). Men så lyckades Julia Ehn sno åt sig bollen och lyckades kvittera på slutsignalen.

Förlängning 1.0

Förlängningen spelas i 2×5 minuter (och ytterligare 2×5 om lagen inte kan skiljas åt), och den började något nervöst för båda lagen. Höör testade på sju mot sex, men fick det inte riktigt att stämma. Efter första fem minutrarna ledde Skara med 24-23.

I andra förlängningsperioden hände inte särskilt mycket framåt för något av lagen. Det var många tekniska fel och skott i ramen. Med 40 sekunder kvar av ”halvleken” kom Emma Rask i ett friläge, men Laerke Sörensen gjorde en brutal räddning och räddade Skara. H65 Höör lyckades stå emot i Skaras sista anfall, och den första förlängningen slutade 24-24.

Förlängning 2.0

Båda lagen spelade sju mot sex och anfallsspelet kom igång något. I pausen stod det 27-26 till Höör. Höör hade stora problem med bytet i sju mot sex, och Skara fick flera lägen med öppet mål. Med 15 sekunder kvar gjorde Sörensen en helt avgörande räddning för Skara, som sedan kunde kontra mot öppet mål.  Evelina Ström gjorde mål och sedan räddade Sörensen matchen sista skott – vilket gav Skara en vinst med 31-30.

– Det är en svängig match, men vi är oerhört starka, säger en nöjd och trött Sara Johansson.

– Det är surt, konstaterar en besviken Malin Sandberg till Cmore efter matchen.

Det är svårt att klaga på underhållning och spänning i dagens match, för den hade ju allt!