Roberts: ”Vi kom ut starkare efter första matchen”

Sävehofs Jamina Roberts och lagkamrater jublar efter att ha vunnit SM-guldet. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN.

Finalserien mot Skuru började tungt med en hemmaförlust för Sävehof. Men laget lyfte sig och vann tre raka matcher. Nu är de svenska mästare för 15:e gången och firandet ville aldrig ta slut nere på golvet i Eriksdalshallen.

Efter en jämn första halvlek kunde Sävehof dra ifrån i den andra och säkra SM-guldet med god marginal innan slutsignalen gick. Då samlades samtliga spelare i en ringdans innan guldhattarna åkte på och bucklan hissades mot taket i ett konfettiregn.

– För mig är det här det största i handbollskarriären hittills. Jag är bara jätteglad, det är allt som jag kan säga, sade Sofie Börjesson efter matchen till C More.

Börjesson är en av Sävehofs stora hjältar efter en lysande insats mellan stolparna i kvällens match.

– Ju mer man möter spelarna desto bättre koll får man och det är väl den som står för trycket som tar det i slutet. Jag känner att jag har varit så redo för att vinna ett guld, så det har inte funnits något annat, fortsatte hon.

Thea Blomst som stod för en solid försvarsinsats hade svårt att sätta ord på sina känslor:

– Det känns inte som att det går att ta in allt just nu. Det är mycket känslor och väldigt mycket glädje, sade hon.

”Har ett ansvar att förmedla lugn”

Jamina Roberts, som lämnar Sävehof efter den här säsongen menade att laget lärde sig mycket efter hemmaförlusten i den första matchen.

– Alla guld är ju speciella på sitt sätt. Jag har aldrig spelat en final i bästa av fem, eller fyra. Så det var ju speciellt på sitt sätt. Vi fick en lite tuff start men jag tror kanske så här i efterhand att det var bra. Vi fick gå hem och rannsaka oss själva lite och har väl kommit starkt ut av det, sade hon.

Roberts fick en fråga om rollen hon har haft i laget och hur hon har hanterat pressen och svarade:

– Jag vet väl att det ligger mycket på mig och så har det varit hela säsongen. Då får jag se till och visa det. Det är många som inte har varit med innan och det är inte så jädra lätt att gå in och ta ansvar när man är nervös. Jag har ett ansvar att förmedla ett lugn och det tycker jag kanske att jag gör i dag.

Lagets tränare Rasmus Overby, som också lämnar klubben, sade att han kände en enorm lättnad och lyfte fram gruppen och hela teamet bakom segern.

– Jag tycker att vi är det bästa laget sett över alla fyra matcherna. Jag är enormt stolt över den här gruppen. Enormt stolt över hur alla från materialarna, till de assisterande till tjejerna och till dem som inte alltid syns men som jobbar i klubben. Så en helhet som jag är väldigt stolt över i dag, sade han.

Sävehof vann den fjärde finalmatchen med 30–22 (11–11), vilket innebär att de vann det sammanlagda mötet med 3–1 i matcher.