Polisen lägger ner utredningen om olaga hot inom Skövde HF

Spelarna i Skövde siktar givetvis på att bli lagkamrat med spelarna på bilden. Foto: Skövde HF

I mars polisanmälde en spelare i Skövde HF en lagkamrat för olaga hot då denne ska ha känt sig kränkt av lagkamraten.
– Hon sa att hon skulle slå in tänderna på mig, sa spelaren då till Sportbladet. 

Spelaren i Skövde kände sig osäker både på och utanför planen med sin lagkamrat. Hon berättade för Sportbladet i slutet av februari hur lagkamraten hade hotat och trakasserat henne både på träning och via sms. Det handlade då, enligt spelaren, om sexuella trakasserier där lagkamraten ifrågasatt spelarens förhållande med sin flickvän framför tränarna och kallat paret för råttor. Samt att lagkamraten vid ett flertal tillfällen hotat med fysiskt våld, så till den grad att spelaren inte vågade gå till träningarna.

Det hela ska ha börjat, enligt spelaren, då lagkamraten ”påstår att jag har snackat skit om henne”. Lagkamraten i fråga tyckte då Sportbladet frågade henne om saken att ärendet var ”fjantigt”. Och i och med att ord står mot ord har polisen nu valt att lägga ner ärendet efter en förundersökning.

Det har varit en ordväxling mellan de två där uppgifterna om vad som sagts går isär. Uppgifterna från målsäganden och den som är anmäld är inte samstämmiga. Ord står därmed mot ord och vi kan inte styrka brott, säger Peder Andreasson vid Skövdepolisen till nwt.se.

Det finns även sms-konversationer mellan spelarna men där går det inte att styrka olaga hot, meddelar Andreasson. Det finns inte heller tillräckliga vittnesmål för en dömande dom och därför har polisen alltså valt att lägga ner utredningen trots att lagkamraten i fråga har erkänt att det finns en konflikt.

Skövde HF spelar för närvarande kvartsfinalserie mot H65 Höör i SHE. Man förlorade första matchen med 15-22. På onsdag väntar en ny chans, den här gången på hemmaplan. Återstår att se vad polisens beslut har för påverkan på laget.

Länk till NWT:s artikel