Önnereds Miranda Nasser räddade 60 procent av skotten – knäckande för Heid!

Ett skadedrabbat Önnered med tre av de bästa spelarna frånvarande. Ett Heid förstärkt med skarpskytten Annica Smidje i comeback. Med tanke på lagens tabellplaceringen borde det innebära en jämn historia i Göteborgsderbyt. En match saluförd som ”Slaget om Västra Frölunda”. Men så värst jämnt blev det inte i första halvlek, Önnereds försvarsspel var alltför effektivt. Men i andra…

Man anade en hel del revanschlusta i Önnered – efter en eländig första halvlek i senaste matchen, den mot VästeråsIrsta. Under första halvlek lyste det istället av kampvilja och aggressivitet kring Önnered. Deras höga försvarsspel firade triumf efter triumf, effektivt ackompanjerad av en strålande Miranda Nasser i målet. Heid vek inte ner sig men deras tillkortakommanden i anfallsspelet var påtagliga. 13-6 till Önnered i halvtid och det mentala spelet var nu i Önnereds favör som insåg att två poäng kändes nära. En ibland livsfarlig känsla.
Och visst är den där känslan förrädisk, den höll så när på att fälla Önnered som i andra halvlek började slarva i anfallen och föll tillbaka med försvarsmuren. Heid tackade och tog emot, speciellt deras storskytt Towe Andersson som hittade finfina blottor för sina skott. Åtta måls övertag i halvtid för Önnered dalade sakta men säkert ned till tre när sju minuter återstod. Heid fick energi och hopp, men kom aldrig närmare.

Önnered vann tack vare en strålande första halvlek med ett toksäkert försvarsspel. Och Miranda Nasser, Önnereds målvakt som hade en sällsynt lyckad kväll. Hennes kollega i Heid, Josefin Wickström, var Heids kanske bästa spelare med 56 räddningsprocent. Men då svarade Miranda med 60 procent!

– Jag tror aldrig jag haft en så hög räddningsprocent, sade Miranda. Men så har vi också ett säkert försvarsspel där vi neutraliserar deras niometers skytte. Fast i andra blev vi lite väl slarviga framåt.

Extra plus i Önnered får Victoria Larsson, hennes målgörande är ofta av spektakulärt snitt. Ett plus även för Önnereds breda trupp där man alltid kan täcka upp med unga lovande spelare. Önnered saknade flera ordinarie, till exempel lagets storskytt Maja Eriksson, men med unga löften som Louise Karlsson, Clara Forsberg och Moa Boqvist som ersättare har klubben en guldgruva. I Heid har man en oslipad diamant i unga Wiktoria Gustafsson.
Och hur gick det då för gamle storskytten i Heid, Annica Smidje, i hennes comeback? Inte en sekund i speltid!

Slutresultat: 21-17
Önnered: Jessica Ehrnbring 7, Victoria Larsson 4, Linnea Säreborn 3, Malin Sandberg 2, Moa Boqvist 2, Maria Sundin 1, Ewelina Ström 1, Tilda Matthijs 2
Heid: Towe Andersson 5, Elin Svensson 3, Alexandra Larsson 2, Rebecka Svedberg 2, Wiktoria Gustafsson 2, Kristina Bundsen 1, Janita Svenheden 1, Amanda Byrne 1