Önnered vann igen – ny trea i SHE

Linnéa Säreborn. Foto: Bildbyrån

Det satt långt inne – men Önnereds HK tog en ny seger i SHE när de bortabesegrade Skövde HF med 25–23. Tack vare segern är ÖHK ny trea i SHE.

Förra säsongen var en riktig risig sådan för ett Önnered som var tippat att hamna på den övre halvan. Efter ett tag kom Krister Bergström in som ny tränare och sakta men säkert började ÖHK att få ordning på sitt spel. Det räckte dock inte till annat än bottenstrid.

I år har spelet suttit från start och ÖHK har varit den stora positiva överraskningen i SHE. Faktum är att laget efter gårdagens seger mot Skövde är ny trea i SHE, före självaste IK Sävehof (som visserligen har en match mindre spelad).

Mot Skövde var det knappast något skönspel som låg till grund för segern. Lagen följdes åt i den första halvleken med logiska 10–10 som halvtidresultat. I den andra halvleken däremot var Önnered lite bättre och det syntes att självförtroendet är bättre än hos motståndaren Skövde. 

Hemmalaget krigade på så gott de kunde men när Önnereds Nora Lundell gjorde två raka mål och med tre minuter kvar gav sitt lag en tvåmålsledning, då var det över. Lundell fyllde på med ytterligare ett mål och blev därmed matchvinnare för sitt ÖHK. Mittsexan gjorde tre av sina fyra mål under matchens avslutade tio minuter. 

Skövde HF – Önnereds HK 23–25 (10–10)

Skövde: Nikoline Lundgreen 9, Nora Jakobsson van Stam 4, Fanny Elovson 2, Kajsa Lindberg 2, Ilda Kepic 2, Edita Nukovic 1, Elma Örtemark 1, Natalie Wästefors 1, Marielle Lideskär 1

Önnered: Tilda Matthijs 7, Nora Lundell 4, Tilda Olsson 4, Janita Svenheden 3, Anna Bardis 3, Lovisa Ekberg 2, Linnea Säreborn 2