Ola Månsson om valet av LUGI i semifinalen: ”Flera faktorer spelade in”

Ola Månsson, H65 Höör. Foto: Petter Arvidsson, Bildbyrån

H65 Höör valde att spela mot LUGI i kommande semifinal. Till ligans officiella hemsida berättar Ola Månsson nu om varför valet föll på skåningarna.

H65 Höör är fortsatt stora favoriter i SM-slutspelet och så här långt fortsätter skåningarna att imponera. Nu väntar semifinal och med tanke på att det var H65 Höör som dominerade i grundserien har de skaffat sig fördelen att få välja motstånd i slutspelet. Den här gången föll valet på Lugi, trots att laget hamnade bakom övriga lag i tabellen.

– Sjävklart var det flera faktorer som spelade in när vi valde Lugi, inte bara en sak. Vi har respekt för deras försvarsspel och för Sävehofs anfallsspel och kontringar. Det hade blivit jämnt mot båda lagen men det som till slut vägde över och som gjorde att vi valde Lugi var de 13 raka segrarna som Sävehof har. Sedan har vi i och för sig åtta raka och Skuru sju, säger H65 Höörs tränare Ola Månsson till SHE:s officiella hemsida.

LUGI är självklart nederlagstippade på förhand, men om vi ska tro tränaren Dragan Brljevic finns det en all anledning att hoppas på underhållande matcher mellan lagen.

– Det ska bli oerhört spännande och roligt att möta H65 Höör. Det är bra för skånsk handboll att vi har ett lag garanterat i final och jag hoppas på mycket publik och bra stämning både i Lund och i Höör, säger Dragan Brljevic till hemsidan.