Ola Månsson blir ny tränare för H65 Höör

Ola Månsson. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

Idag presenterade H65 Höör sin nya tränare för kommande säsong och det blir Ola Månsson.

Handbollskanalen spekulerade i att Ola Månsson var på väg till H65 Höör redan på Nyårsdagen. Idag bekräftar Elitserieklubben att Månsson ersätter Niklas Harris i sommar när denne går på pappaledighet.

Månsson är för tillfället tränare i OV Helsingborgs herrlag som spelar i Allsvenskan och ligger på kvalplats till Elitserien. Han säger i ett pressmeddelande:

”Jag har trivts fantastiskt bra i OV och hoppas verkligen få avsluta med att föra laget upp i Elitserien. Valet att gå till H65 Höör var inte enkelt, men jag tycker att det ser ut som en oerhört intressant uppgift.

H65 är ett lag som satsar på spel i Europa. De har varit, och är, väldigt framgångsrika i de sammanhangen. Chansen att få vina titlar i Europa, samt möjligheten att få spela SM-finaler, det är kittlande.

Jag vill inte gå ut och säga att vi ska ta SM-guld, för det hänger trots allt på en enda match. H65 Höör har dock visat att det är ett lag som kan spela SM-final framöver. Kanske redan i vår.”

43-åringen har en fin meritlista med två SM-guld med Eslöv, han tog upp den danska klubben Fox Team Nord i högstaserien och har även varit förbundskapten för F96/97-landslaget. Han blev 2011 utsedd till årets tränare/ledare i Skåne.

Tränarkarriär:
2000-2004: Team Eslöv
2004-2005: Fox Team Nord (gick upp i danska högstaligan)
2005-2009: H43, herr
2009-2011: Team Eslöv
2011-2012: IFK Kristianstad, herr
2012-2016: OV Helsingborg, herr

Han är välbekant med flera spelare i dagens H65 Höör:

”Jag känner flera av spelarna i H65 Höör sedan tidigare i olika sammanhang. Anna Johansson och Emma Rask i 96-landslaget. Jessica Ryde och Martina Persson, bland annat, från min lärarkarriär.

Julia Andrejic och Anna Olsson från Team Eslöv – samma klubb som jag försökte värva Cassandra Tollbring till i omgångar. Jag har följt laget rätt noga.”

Vem som tar över OV Helsingborg efter säsongen är ännu oklart. Där gissar vi att det beror väldigt mycket på om de spelar i Elitserien eller Allsvenskan, men å andra sidan kanske de behöver ha klart med en tränare innan säsongen är slut.