Officiellt: Skuru värvar isländsk landslagsspelare

Eva Björk Davidsdottir. Foto: Skuru IK

Skuru IK föll på mållinjen förra säsongen och blev utan SM-guld. Nu satsar klubben vidare mot det åtråvärda målet – Eva Björk Davidsdottir hämtas över från danska Ajax Köpenhamn, det skriver Nacka-klubben i ett pressmeddelande.

25-åringen har skrivit på ett ettårskontrakt med Skuru IK.

– Eva Björk Davidsdottir är en allsidig spelfördelare med god blick för spelet och stabil i försvaret. Jag är väldigt glad att vi kan förstärka truppen med en så erfaren tvåvägsspelare som Eva, säger Skurus tränare Mats Kardell i pressmeddelandet.

Utöver två säsonger i Ajax Köpenhamn har Davidsdottir spelat ett år för norska Sola Håndball. Mittnian är dessutom bofast i det isländska landslaget.

–  Visst är jag en typisk playmaker men jag har erfarenhet även från övriga niometerspositioner. Jag gillar att gå både på genombrott och skjuta själv men minst lika roligt är det att sätta lagkamraterna i skottläge. Insikten om hur viktigt ett starkt försvarsspel är har gjort att jag jobbat särskilt på den biten senaste åren, säger Eva Björk Davidsdottir i pressmeddelandet.

Eva Björk Davidsdottir, som vid sidan av handbollen studerar till ingenjör, ansluter till Skuru i samband med starten för den gemensamma träningen den 23 juli.

– Jag gläder mig mycket åt flytten till Skuru och ser fram emot att träffa laget och komma igång med den nya säsongen. Det ska bli riktigt spännande och jag känner att detta är både ett riktigt och viktigt steg i min egen handbollskarriär och spelarutveckling, säger Eva Björk Davidsdottir.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here