Officiellt: Skövde HF värvar dansk högernia

Louise Søndergaard. Foto: Skövde HF

Skövde HF klarade sig med nöd och näppe kvar i SHE – nu satsar klubben mot en starkare säsong 2019–20. Louise Søndergaard är ny i klubben från Bjerringbro, det skriver klubben i ett pressmeddelande.

Högernian spelade i danska division 1-klubben Bjerringbro den gångna säsongen, ett lag som just nu kvalar för att nå högstaserien. 19-åringen har gjort sig känd som en hårdskjutande spelare och lär bli ett starkt nyförvärv för Skövde.

– Med Louise får vi en fysiskt stark spelare som ökar skottstyrkan i vårt anfallsspel. Hon har också bra spelförståelse och ser sina medspelare väl. Louise är fortfarande ung och kommer med en stor utvecklingslust som passar perfekt in i vårt lag, säger Rasmus Poulsen, tränare i Skövde HF, i pressmeddelandet.

Den gångna säsongen har Søndergaard varit den högernia i division 1 som gjort flest mål. 19-åringen gjorde 113 mål på 17 matcher och hade med det näst högst målsnitt i hela ligan.

– Jag har alltid velat prova att spela utomlands och när jag fick chansen att spela i Skövde var timingen perfekt eftersom jag tar studenten i sommar. Min upplevelse är att Skövde HF är en klubb som har en bra och professionell inställning, vilket är väldigt attraktivt och jag tror att denna inställning kan utveckla mig ännu mer som en handbollsspelare. Jag hoppas att vi kommer att bygga ett starkt lag så att vi kan matcha de bättre lagen i SHE. Jag ska åtminstone ska jag göra mitt bästa för att bidra med inställning, kämpaglöd och förhoppningsvis några mål, säger Louise Søndergaard i pressmeddelandet.