Officiellt: Angelica Wallén till Sävehof

Foto: Odense Håndbold

Medieuppgifterna hann bara surra ett dygn. Sävehof bekräftar Angelica Walléns övergång och får in en stor resurs på och bredvid planen.

Wallén vann slutspelet med Odense HB i helgen och avslutade därmed på topp efter nio säsonger i Danmark.

Nästa möjlighet är att ta Sävehof tillbaka till tronen och återfå SM-guldkänslan från 2008, då niometaren drev sin utveckling i Skövde HF.

Wallén vänder hemåt med erfarenhet så det räcker och blir över. Förmågan att bryta mark i uppspel och på offensiv planhalva, samt kliva till i vältajmade försvarsingripanden kvarstår likafullt i den 17:e elitsäsongen som stundar.

– Det känns fantastiskt inspirerande att komma till Sävehof. Efter att precis blivit dansk mästare med Odense så har det gått väldigt fort att komma till Sävehof. Det kändes rätt med en gång och när det känns rätt blir det oftast bäst säger Wallén till klubbens hemsida.

Sportchefen Emil Berggren konstaterar att Sävehof genomfört en lyckad rockad bland distansspelarna.

– Efter att Kajsa Lindberg annonserade att hon ville trappa ner sin satsning blev vi lite tunna på nio-meterspositionerna. Därför passade det helt fantastiskt att vi kunde få in en spelare med Angelicas erfarenhet och kvalitet, säger han till klubbsajten.

Länk: MÄSTARINNAN KLAR FÖR SÄVEHOF