Ofelia Shoai Hallberg kliver fram i Lugi – blir lagkapten med förlängt kontrakt

Lugis Ofelia Hallberg under handbollsmatchen i SHE mellan Lugi och Sävehof. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Ofelia Shoai Hallberg kan räkna med mer ansvar och speltid i Lugi HF. Lundaklubben förlänger 19-åringens kontrakt i tre säsonger, Shoai Hallberg blir dessutom lagkapten i vinrött.

Lugis hemsida berättar om det ökade förtroendet för mittsexan. Shoai Hallberg har tagit utvecklingssteg i samarbete med Olivia Löfqvist och håller försvarsspelet högt. SHE-laget satsar på Shoai Hallberg även i offensiven när positionskollegan tar karriären till utlandet.

– Planen för Ofelia har hela tiden varit att hon skulle vara mogen att ta över den dagen Olivia lämnar. Ofelia är nu verkligen mer än mogen att axla Olivias mantel, både på planen men också som lagkapten! Ofelia har precis fyllt 19 år men jag tycker hon visar både med sitt sätt att spela handboll och sitt sätt att vara att hon ska vara vår nya lagkapten, säger sportchefen Kenneth Andersson till klubbsajten.

Ofelia Shoai Hallberg har sommarens höjdpunkt, U20-VM alldeles framför sig när det står klart att rollen i klubblaget växer.

– Det känns otroligt roligt att få möjligheten att få mer ansvar och en större roll i laget. Samtidigt kommer jag sakna Olivia då hon varit en underbar positionskamrat!, säger hon till klubbens hemsida.

– Jag vill fortsätta utvecklas på alla plan, både som handbollsspelare och som person. Jag hoppas att jag kommer få visa vad jag går för och bli en nyckelspelare, fortsätter Shoai Hallberg om förlängningen till 2025.

Länk: Ofelia Shoai Hallberg stiger i graderna inom LUGI!