Oavgjort mellan VästeråsIrsta och Skövde – tappar viktiga poäng

VästeråsIrstas Viktoria Högström Unell. Foto: Mathias Bergeld, Bildbyrån.

I söndagens andra SHE-match var det en drabbning mellan VästeråsIrsta och Skövde HF som stod på programmet. Skövde, som behöver samla ihop några extra poäng för att plocka sistaplatsen till slutspelet, bjöd upp till en jämn match där någon vinnare aldrig korades. Matchen slutade 23–23. 

VästeråsIrsta hade chansen att i princip säkra en slutspelsplats, och Skövde hade gått upp på en preliminär slutspelsplats om de kammade hem de två poängen under söndagseftermiddagen. Så blev inte fallet – för något utav lagen. Istället bjöds det på en jämn match där varken hemmalaget eller gästerna lyckades dra ifrån målmässigt.

Redan tidigt i den första halvleken märktes det tydligt att det skulle bli jämna 60 minuter. Lagen följdes åt genom de första 25 minuterna, och först då kunde VästeråsIrsta dra ifrån med två bollar inför halvtidsvilan – tack vare fem minuters måltorka i Skövde.

Halvtidsresultat: 14–12

Den andra halvleken startade som den första slutade – fast tvärtom. VästeråsIrsta råkade ut för tio minuters måltorka och Skövde kunde både kvittera och dra ifrån med ett par bollar. När hemmalaget väl fick igång målskyttet igen så var det dock, på nytt, en väldigt jämn match som spelades i Bombardier Arena.

Resultatet visade på samma jämna match som spelet, och de båda lagen fick nöja sig med ett poäng vardera in i tabellen.

VästeråsIrsta – Skövde HF: 23–23 (14–12)

Tabell >>

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here