Norsk 20-åring till Kristianstad

Marthe Davidsen Hellevik Foto: Kristanstad Handboll

Den norska lovande målvakten Marthe Davidsen Hellevik har skrivit på för Kristanstad Handboll inför kommande säsong. 

– Jag flyttar till Kristianstad för att jag har stor tilltro till klubben, säger målvakten till klubbens hemsida. 

Kristanstad har värvat Marthe Davidsen Hellevik inför kommande säsong, vilket innebär att den norska målvakten flyttar utomlands för första gången. 

– Jag började spela handboll i min lokala klubb Bergen Handball Club när jag var 7 år, där spelade jag tills jag fyllde 16 år. Sedan dess har jag spelat för TIF Viking, Fyllingen och Grane Arendal på seniornivå, alla år i förstadivisionen i Norge, säger Davidsen Hellevik till klubbens hemsida.

Davidsen Hellevik har spelat 25 matcher med det norska ungdomslandslaget. 

– Jag hoppas förstås bli norsk landslagsmålvakt någon gång i framtiden och jag jobbar målmedvetet varje dag.

Norskan berättar att hon tidigare varit på besök i klubben, och träffade flera spelare som hon klickade med. 

– Klubben är professionellt driven och jag gillar ambitionerna och utvecklingsfokus som klubben har. Jag är säker på att spel i Kristianstad HK kommer att ge mig vidare utveckling och jag hoppas att jag också kan bidra till lagets framfart. Nu kör vi, avslutar Davidsen Hellevik. 

Kristanstad skriver dessutom att man har förlängt kontraktet med unga Saga Johansson. Johansson är yngst i truppen och beskrivs som en duktig försvarsspelare. Så här skriver klubben på sin hemsida:

”Saga är en mycket duktig och lovande försvarsspelare som vi skall fortsätta utveckla till att bli en bra tvåvägsspelare.”