Nordisk duo till Sävehof

Stine Lund Andreassen är klar för IK Sävehof.

IK Sävehof har tappat flera tongivande spelare under sommaren men täpper nu till luckorna med klasspelare. Stine Lund Andreassen och Rikke Jensen förstärker de svenska mästarna.

Sävehofs damer har dominerat svensk handboll länge och skeppat iväg mängder av spelare utomlands, företrädesvis till Danmark. Trots detta har de fortsatt att lyckas prestera på hemmaplan och göra fina resultat i Champions League.

Nu värvar man nordiska lirare, en från Norge och en från Danmark, i jakten på nytt guld 2015/16.

Den norska spelaren är Stine Lund Andreassen som närmast kommer från franska Union Mios Biganos-Bègles Handball som kommer från Bordeaux. Hon är född 11 november 1986 i Bergen och spelade fram till 2014 i Tertnes IL.

Hon spelar på M9 och ska bidra med rutin i det annars väldigt unga Partille-laget. Enligt rapporterna är hon duktig på att driva upp tempot och även styra kontringsspelet. Hon blev den gångna säsongen assistdrottning i hela franska ligan, så det kan bli en riktig attraktion i handbollshallarna i vinter.

Från Danmark ansluter så även Rikke Jensen. Hon är en lång V9, hela 189 centimeter från topp till tå, och med ett tungt skott. Bara 20 år gammal finns det potential och det ska bli spännande att se henne i aktion i höst.

Jensen ansluter från danska mästarna FC Midtjylland där hon så smått debuterade under den gångna säsongen. Det är tuff konkurrens såklart på V9 hos mästarna, de har bland andra Sabina Jacobsen, Stine Jørgensen och Ida Alstad i truppen.

Rikke Jensen har tidigare även spelat i KFA, Ikast FS och Team Ikast samt representerar Danmark U18, U19 och U20. Där vann hon U18-VM år 2012.