Nödvändig kvittering för pressat Lugi

Olivia Löfqvist. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Önnereds HK fick sota för en svag start. Att den återstående kvartsfinalserien kommer att gå tiden ut handlade också om kyla hos Lugi HF som svarade upp när hemmalaget sent omsider kom ikapp. Slutresultat i ÖHK-hallen 19–22, avgörandet får anstå till helgen.

– En superbra match bakåt, Esmeralda gör det bra i målet. Sedan knakar det ibland i anfallen men vi är ändå strået vassare, summerade Olivia Löfqvist.

Önnereds inledning var den sämsta insatsen på länge för de grönklädda. En del berodde på Lugi som stötte högt i försvaret, fick målvaktsräddningarna genom Esmeralda Fetahovic och jobbade konsekvent och genomtänkt i attackerna.

Hannah Flodman fick igång ett bra samarbete med Löfqvist inne på linjen när hon inte sköt vasst själv.

– Vi står superbra bakåt och allt klaffade i början. Vi har bra koll på spelarna vi har framför oss, sade mittsexan.

Gästerna höll nollan i dryga 13 minuter, innan Frida Tegstedt tog tidig position inne på linjen för en kontring och 1–4 var ett faktum.

Smått symptomatiskt för utvecklingen som rådde perioden närmast pausvilan.

Lugi hade sju plusmål efter 22 minuter. Önnered ökade trycket, gjorde allt betydligt mer rappt och rätt när spelet vände och hade mer hoppingivande 9–11 halvvägs.

Uppryckningen fick tillfällig halt där, på två-tre bollars avstånd. Firma Flodman och Löfqvist firade framgångar för Lugi medan Louise Karlsson ville mer för Önnered och skickade kluriga avslut mot krysset.

Kvitteringschanserna duggade allt tätare, Maria Sundin kunde följdriktigt springa in 18 lika när sju minuter återstod.

Ikapp men inte förbi, för efter kvitteringen fick Lugi nytt blod. Fetahovic fick händer och fötter emellan i några avgörande räddningar. Julia Olsson, Melissa Petrén och inte minst Olivia Löfqvist satte igång produktionen medan Önnered återigen drabbades av måltorka.

– Det känns som det här är matchen som det verkligen lossnar för mig sedan jag kom tillbaka efter skadan, sade sjumålsskytten till Handbollskanalen.

– Sen blir det extremt mycket luckor med tanke på att de går högt, det spelar mig också i händerna, fortsatte den för kvällen giftiga tvåvägsspelaren.

Lugi och Önnered drabbar alltså samman igen söndag kväll. Kvartsfinal fem blir den sjunde matchen mellan lagen för säsongen.

– Det finns absolut saker att förändra framåt. Men nu känner vi varandra väl så det gäller att komma in mer fokuserade än vad de är, bli lite mer desperata, sade Löfqvist.

Önnereds HK–Lugi HF 19–22 (9–11)
2-2 i matcher. Nästa match spelas 14 april i Lund.