Nerviga slutminuter när Önnered och Kungälv möttes

Hanna Eriksson, en av flera matchvinnare. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Efter två matcher står både Önnered och Kungälv på två poäng, en seger och en förlust. För Önnered var det bortaplan mot Höör senast, vilket resulterade i en storförlust med några nyckelspelare frånvarande. Nu har man sin trygga hemmaplan. Kungälv fick sin seger mot nykomlingen GT Söder. Båda lagen jagar i kvällens derby säkrare mark, inte minst för att samla poäng och kraft inför en lång och krävande säsong som inte tar slut förrän aprilsolen skiner upp. 

Första kvarten var inte bara målmässigt jämn, den var nästan komiskt jämn. När det ena laget gjorde mål svarade det andra laget med samma mynt, gjorde det ena laget en målmiss så gjorde motståndarna detsamma. Derbynerver?

Exakt så där höll det på i femton minuter. Sen tröttnade Önnered på leken, lade i en tuffare växel och började så sakta ta över matchen. I Önnered glänste Hanna Eriksson i målet med 55 i räddningsprocent. I offensiven briljerade kantspelarna, Maria Sundin med vindsnabba kontringar och Ewelina Ström med tre mål på exakt samma ställe mot en förtvivlad Kungälvsmålvakt. I andra halvlek måste Kungälv steppa upp, deras playmaker Victoria Strålman är så viktig för laget och måste nu ta fram ledaregenskaper som lyfter medspelarna från ljummet till hett. Önnered kan lugnt spela vidare utan press.

Halvtidsresultat: 15-10

Andra halvlek utvecklade sig precis så – Kungälv steppade upp, förtjänstfullt ledda av Victoria Strålman. Önnered tog det lugnt och överraskades av en helt annan klass på motståndet. I takt med ett allt mer konfunderat Önnered lyckades Kungälv steg för steg komma ikapp. Matchens fick  högsta intensitet liksom publikens ljudnivå. Nu skulle allt avgöras av laget med kyligaste nerver. I Önnered stod hoppet till målvakten Hanna Eriksson:

  • Nej, jag blev aldrig nervös, jag vet att det är alltid jämnt mellan oss och Kungälv. Och det är alltid svårt att leda stort i halvlek, motståndarna går ut för fullt och har inget att förlora.

När Kungälv väl nått ifatt Önnered återstod endast några futtiga minuter. Men nerverna svek båda lagen. Knappt någon spelare vågade eller hade kraften att kliva fram och avgöra. Så blev det då det enda rättvisa utfallet, oavgjort är båda lagen lika förtjänta av.

Matchvinnare fanns sålunda i båda lagen. I Önnered Hanna Eriksson med en så hög räddningsprocent som 43 procent. I Kungälv kan Victoria Strålman, Julia Walstern och Amanda Borgströms säkerhet på straffar dela på epitetet. Den sistnämnda har haft en synnerligen stark utveckling sedan hennes sejour i Önnered för ett par år sen.

Slutresultat: 24-24

Önnered: Tilda Matthijs 5, Linnea Säreborn 4, Maja Eriksson 4, Lovisa Ekberg 3, Ewelina Ström 3, Maria Sundin 2, Moa Boqvist 2, Frida Tegstedt 1

Kungälv: Victoria Strålman 5, Amanda Borgström 5, Julia Walstern 5, Alma Jöhnson 2, Rebecka Karlsson 2, Maja Fredén 2, Linnea Rundberg 1, Madeleine Lindgren 1

 

Anders Hilmersson

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here