Mycket slit för ny Kristianstadnolla

Sarah Carlström. Foto (arkiv): Mathilda Ahlberg/Bildbyrån.

Kristianstad ledde – men Lugi vände och vann i Skånederbyt. Ett tungt nederlag för det orangea laget som står kvar som nästjumbo. Flaggan i topp efter 25–27 gällde främst elvamålsskytten Sarah Carlström. – Jämnt och tufft, tyvärr så är de vassare i slutet, sade hon.

Sarah Carlströms engagemang, gestaltat i hennes ständiga satsningar var detaljen som höll Kristianstad knappt före i paus. Detalj och detalj förresten, Carlström bar hela det orangea laget offensivt och fick bra betalt för sitt slit.

Alltifrån frikast till straff, ofta mål och som extra trumf utvisning på vinröd spelare. Carlström hade ett finger med i det mesta framåt, åtta mål från halvlekens spelare betydde ändå bara 14–13.

Julia Olsson var bäst igång med fem mål (åtta totalt) så långt i Lugi. Övriga centrala aktörer fick upp farten så småningom.

Melissa Petrén öppnade andra halvlek och tog plats med två kvitteringsmål. Hannah Flodmans första fullträff efter paus betydde 19–17.

Scenförändringen innefattade också att KHK:s anfall började gå i stå med spel i sidled som saboterande ingrediens.

– Kämpa-insatsen är bra, men vi tappar lite bakåt. Istället för att gå fram och smälla blir vi osäkra, sade Carlström.

Hemmalaget släppte aldrig iväg Lugi, det borgade energin i Andrea Jacobsens inhopp för. Carlström var framme igen, mål nummer elva ökade pressen med 24–25 och få anfall kvar.

Kvitteringschansen dök dock aldrig upp mot slutet. Julia Olsson prickade rätt från distans med stämningssänkande 27–25 i Idrottshallen. Dryga halvtimmen senare traskade Carlström hemåt från matchkvällen med stolpe ut-känsla.

– Tyvärr har det varit flera matcher under säsongen där vi inte haft fokus hela vägen in i mål. Då tappar vi istället på slutet, sade hon.

 Ni förlorar men går ändå plus på värsta konkurrenten Boden, en klen tröst?

–Självklart vill vi ha poängen med oss. Vi kan kan inte räkna med att Boden förlorar alla sina matcher, vinner de en så har de gått om,

Kungälv, Skövde och Sävehof kvar för er del – hur många poäng behöver ni för att hålla positionen?

– Vi har iallafall en chans, speciellt mot Kungälv och Skövde men borta mot Sävehof blir verkligen tufft. Vi har förlorat flera matcher med en eller två bollar, nu ska det vara vår tur att vinna.

Kristianstad HK–Lugi HF 25–27 (14–13)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>