Moa Nilsson: ”I dagsläget är det Boden som gäller om man vill spela i SHE”

Moa Nilsson. Foto: Viktor Ljungström, http://www.viktorljungstrom.se

Moa Nilsson hade ett enkelt val av förening när hon återvände till eliten i höstas. Niometaren valde också fortsättningen med Boden Handboll lätt. – Det fanns inte så många tankar. Det känns ganska bra i klubben, säger hon till Handbollskanalen.

– I dagsläget är det Boden som gäller om man vill spela i SHE, eftersom det är det enda SHE-laget i norr, fortsätter den hemtama stadsbon som fått upp motivationen efter comebacken.

Den vaknade redan när Nilsson startade upp på nytt med handbollen. Först i Bodens BK i division ett, därefter i stadens främsta lag som fått kämpa för överlevnad i högsta serien.

– Trots att jag inte haft samma förutsättningar med försäsong och träning har det varit jättekul. Försvaret har alltid varit en trygg punkt, nu har jag fått utveckla mitt anfallsspel och komma in tempot igen, säger hon samtidigt som säsongen är på sluttampen och det blivit klart med fortsättning för egen del nästa säsong.

Dock inte helt klart sett till serietillhörighet. Boden har förvisso grepp på Eskilstuna Guif för att behålla sin status.

Ditt kontrakt blev alltså klart innan kvalet är det?

– Jag tycker ändå att vi har allting i egna händer. En bra match till krävs, det finns inget annat i våra huvuden, säger Nilsson som med signeringen blir spelare nummer nio in i Bodentruppen till nästa säsong.

Målvakten Virginia Robles Fernandez, stöttepelarna Annica Ölén och Emmy Nordmark leder satsningen. Ytterligare två kontraktsförslag finns klara för påskrift, rapporterar klubben i ett pressmeddelande.

– Jag tycker det känns tryggt med tanke på spelarna som är klara. Vi kan bygga vidare med stora delar av stommen kvar, säger Nilsson.

Boden Handboll, klara kontrakt 2019/20
Källa: Boden Handboll
Virginia Robles Fernadez, Andrea Johansson, Kristiane Stormoen, Emmy Nordmark, Sara Nordström, Annica Ölén, Johanna Hellgren, Faith Eriksson, Moa Nilsson.