Miranda Nasser Ajbisheh matchhjälte när BK Heid plockade två poäng

Miranda Nasser, BK Heid. Foto: Kenta Jönsson, Bildbyrån.

Det bjöds på en match som präglades av försvars- och målvaktsspel när Skara HF tog emot BK Heid under torsdagskvällen. Trots en välfylld hall så lyftes aldrig anfallsspelet ordentligt för hemmalaget – och detsamma gällde för gästande Heid. Slutligen var det dock gästerna, mycket tack vare Nasser Ajbisheh i målet, som gick segrande ur drabbningen med 20-19.

De lilaklädda hemmaspelarna var de som inledde torsdagsmatchen starkast, och åtta minuter in i matchen tvingades gästande BK Heid till en timeout då Skara dragit iväg till en 5-2-ledning. Därefter väntade en tyngre period för Skara, och en klart bättre för gästerna som kvitterade ett par minuter senare.

Matchen skulle dock vända ett par gånger till redan under den första halvleken, och när Sörensen levererade på en hög nivå under perioder blev det återigen en större ledning för Skara – som Heid plockade ikapp ett par minuter senare. Slutligen stannade halvtidsresultatet på en knapp uddamålsledning för hemmaspelande Skara – som trots stora luckor i framförallt vänstra sidan av sitt anfallsspel inte lyckade sätta bollarna i slutet av den första halvleken.

De som utmärkte sig lite extra under de första 30 spelminuterna var de båda målvakterna. Skaras Laerke Sörensen stannade på 48% och Heids Miranda Nasser Ajbisheh på 43% – med andra ord en halvlek där målvaktsspelet var den minst sagt avgörande faktorn.

Halvtidsresultat: 12-11

Det var inte mycket som fungerade anfallsmässigt i den andra halvleken, för något utav lagen. Istället avgjordes matchen av försvarsspelet och – framförallt – målvaktsspelet. Efter tio spelade minuter hade de båda lagen gjort två mål framåt vardera, vilket visade tydligt på två bra och stabila försvarsspel i kombination med två stillastående anfallsspel som inte gav något utdelning.

Gästande BK Heid lyckades dock kvittera och gå om en bit in i den andra halvleken, och när Skara hamnade i en pressat tremålsunderläge med åtta spelminuter kvar vaknade anfallsspelet äntligen till liv för en stund. En utvisning stoppade dock upp i ytterligare ett par minuter, och Heid gick en ny chans att skaffa sig en säker ledning inför slutminuterna – vilket var precis vad de gjorde.

Trots flertalet fantastiska räddningar från Laerke Sörensen i Skaras mål så blev det stillastående anfallsspelet lagets fall under matchen. Avståndet upp till Heid blev för stort för att ta igen och de fick tillslut se sig besegrade med uddamålet.

För Heid, som alltså plockade med sig två poäng in i tabellen, innebär vinsten att de smyger sig allt närmare VästeråsIrsta och just Skara i tabellen inför slutspurten av säsongen.

Skara HF – BK Heid: 19-10 (12-11)

Mål, Skara HF: Sara Johansson 4, Melanie Felber 4, Carolina Järnstam 4, Sofia Berndtsson 3, Mikaela Johansson 2, Elsa Aling 1, Ida Holm 1.

Mål, BK Heid: Elin Hallagård 4, Jessica Ehrnbring 3, Linn Hansson 3, Alexandra Larsson 2, Annica Smidje 2, Sara Larsson Fridman 1, Towe Andersson 1, Elin Norrlin 1, Kristina Zubonja 1, Elin Semmingsson 1, Elin Svensson 1.

Tabell och matchprotokoll >>