Mikaela Mässing hamnar i Thüringer HC

Mikaela Mässing går från H65 Höör till Thüringer HC. Foto: Bildbyrån

Proffsryktena har surrat i flera säsonger. Nu blir de verklighet för H65 Höörs storskytt som bestämt sig för en fortsättning i Tyskland. – Jag vill få ett äventyr och utvecklas, säger Mikaela Mässing till Handbollskanalen.

H65 Höör presenterar övergången av sin stora stjärna på sin hemsida och får fortsatt glädje av skyttedrottningen våren ut.

– Den här säsongen har Mässing varit fantastisk. Fysiken sitter där bättre och självförtroendet har hon också. Hon har verkligen fått betalt för att hon stannade ett extra år; hon fick ett bättre kontrakt med en Champions League-klubb. Det ska bli väldigt spännande att följa hennes vidare öden i handbollsvärlden, säger tränaren Månsson i ett pressmeddelande.

Mycket riktigt, under den pågående säsongen har Mässing fortsatt sitt böja sin formkurva uppåt, via landslag och mästerskapsdebut.

– Jag tror att det här sista året i Elitserien har gjort mig gott. Det har känts stabilt vilket också bidragit till att större klubbar velat skriva kontrakt, säger hon.

Thüringer ligger tvåa i Bundesliga, har en intensiv tätstrid med SG BBM Bietigheim och är sista kvarvarande tyska lag i mellanrundan i Champions League.

Vad har du gått efter i beslutet?

– Jag vill få ett äventyr och utvecklas. Sedan har jag fått en bra känsla för tränaren och hela satsningen. Han (Herbert Müller) är litegrann som Ola (Månsson) och det gillar jag.

Vad vet du om laget inför nästa säsong?

– Det kommer att vara ganska intakt med flera internationella spelare. Jag har Bölk (Emily) på min position, en duktig vänsternia men fyra år yngre än mig och vi är lite olika typ av spelare, säger Mässing med tydlig entusiasm.

– Jag vll fortsätta mitt tempo, spelet med kanter och linje. Den tyska ligan har en lite högre nivå än den svenska, vi har spelat träningsturneringar och där finns fler lag på samma nivå som H65 och högre, säger Mässing som också minns en förlorad duell i CL-kvalet för några år sedan.

– Då mötte vi en bra hemmapublik och ett proffsigt lag. Efter många år i Elitserien ska det bli skönt med lite ny miljö och få bryta ny mark.

Och hur är det med tyskan?

– Jodå, jag har släktingar och Tyskland och får tyskakurser med kontraktet. Tschüss!, hälsar Mässing till sist.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here